Поділитись:

Шацький національний парк має нового керівника

Середа, 21 червня 2017, 08:56

Голова Шацької районної державної адміністрації Василь Голядинець представив трудовому колективу Шацького національного природного парку нового керівника.

Відповідно до наказу №199 голови Державного агентства лісових ресурсів України, тимчасово виконувачем обов'язків директора ШНПП призначили Цвида Віталія Івановича, – повідомляє Район. Шацьк.

У планах нового керівника – вирішувати завдання із благоустрою пляжів, покращити благоустрій інфраструктури національного парку, розвиток туризму. Окреме завдання у Віталія Цвида – сприяти розвитку науки в парку, де для цього є справді великий потенціал, залучати провідних науковців.

"Плануємо створити прес-службу національного парку, яка буде займатися висвітленням розробок наукового відділу, щоденну роботу природоохоронної структури. Серед першочергових завдань – забезпечення функціонування екологічного поста в урочищі Венське, зокрема приведення його до європейських стандартів, встановлення терміналів. Відповідно вивільниться певна кількість працівників парку, які мають все-таки виконувати свої основні функції з охорони і захисту природно-заповідного фонду. Таке запровадження допоможе мінімізувати вплив людського фактору в роботі поста", – розповів Віталій Цвид.

Новий керівник також планує залучати інвестиції для розвитку території національного парку та району. Це планує робити як за кошти державного, так і місцевих бюджетів, із залученням бізнесових структур та завдяки участі у європейських проектах. Для реалізації останнього пункту своєї програми Віталій Цвид хоче в парку створити спеціальний відділ, який буде займатися написанням проектів.

Біографічна довідка:

Віталій Цвид народився 7 жовтня 1982 року в селі Голядин.

Після закінчення школи з відзнакою вступив на навчання до Шацького лісового технікуму ім.В.Сулька, який також закінчив з відзнакою. Вищу освіту здобув у Львівському національному лісотехнічному університеті України.

Працював у Шацькому лісовому коледжі, а у 2006 році був обраний депутатом Грабівської сільської ради та її секретарем. З січня 2017 року Віталій Цвид виконував обовязки Грабівського сілььского голови.

Одружений, разом із дружиною виховують трьох дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗВАЛИ НАЙКРАЩІ ПЛЯЖІ У ШАЦЬКОМУ РАЙОНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів