Поділитись:

На волинських шахтах готуються до структурних змін

Вівторок, 27 червня 2017, 17:08
На волинських шахтах готуються до структурних змін

Концепцію реформування і розвитку вугільної промисловості України обговорили на восьмому пленумі ЦК галузевої профспілки, що відбувся в Києві.

Делегацію гірників з Волині представляли голова Волинського теркому профспілки, член ЦК Юрій Калістратов і виконувач обов'язків генерального директора ДП "Волиньвугілля" Олександр Зорін, – повідомляє НСТУ Волинська регіональна дирекція.

Лідери шахтарських профспілок, керівники підземних підприємств, урядовці взяли участь у восьмому розширеному пленумі ЦК профспілки працівників вугільної промисловості України. Йшлося про концепцію реформування і розвитку галузі на період до 2020 року. Як розповів голова Волинського теркому профспілки, член ЦК Юрій Калістратов, наступного року держава вже не фінансуватиме підземні підприємства. На ДП "Волиньвугілля" розпочалася підготовка до структурних змін.

"Для збереження залишків вугільної галузі Волині, збереження шахтарських колективів які нині працюють: шахти №9, "Бужанська" і шахти №10 "Нововолинська", на базі цих трьох підприємств створити державне підприємство яке буде називатися шахтоуправління "Нововолинське", – повідомив Юрій Калістратов. – Ще раз повторюю: державне підприємство! Що це дасть і як ми бачимо цей процес? Це дасть змогу продовжити роботу двох шахт – дев'ятої і "Бужанської", які працюють через об'єктивні і суб'єктивні причини не ритмічно".

Виконувач обов'язків генерального директора "Волиньвугілля" Олександр Зорін підтримує ідею створення шахтоуправління "Нововолинське".

"Ми маємо сьогодні з однієї шахти перекинути секції мехкріплення, а з іншої шахти взяти метал для прохідницьких робіт, – каже Олександр Зорін. – І ще одне питання. Шахти працюють в такому темпі і зберігають робочі місця. По-друге. Таке завдання міністра. Щоб на другий рік зарплата шахтарям виросла вдвічі!"

На "Волиньвугіллі" заборгованість із виплати заробітної плати – майже 20 мільйонів гривень.

Скептично налаштований щодо новацій уряду голова незалежної профспілки гірників шахти №9 "Нововолинська", депутат Нововолинської міськради Василь Гура:

"Проблеми усі ті самі, які були. На обладнання – нуль! Держпідтримки зараз немає, бо у Кабінеті Міністрів зараз не можуть визначитися. Директори, які приїхали з Києва, тільки плечима знизують. Нічого ніхто не може сказати".

На пленумі ЦК галузевої профспілки ухвалили рішення відновити діяльність Координаційної ради з вирішення кризових шахтарських питань та здійснення реформування і розвитку вугільної промисловості.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 вересня 2023
28 червня 2023
22 травня 2023
11 травня 2023
18 листопада 2021
02 листопада 2021
29 січня 2021
26 січня 2021
22 грудня 2020
19 грудня 2020