Поділитись:

На Волині зафіксували позитивну динаміку нарахування зарплати

П'ятниця, 30 червня 2017, 09:10
На Волині зафіксували позитивну динаміку нарахування  зарплати

На Волині спостерігається позитивна динаміка рівня нарахування заробітної плати.

Так, за даними звітності з єдиному внеску за квітень цього року ще 995 роботодавців підвищили рівень оплати праці до показників вище мінімального. Про це учасників розширеного засідання колегії Волинської ОДА поінформувала начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

"Найбільш дієвим засобом контролю за дотриманням державних мінімальних гарантій у сфері оплати праці є безпосередній вихід до роботодавців з метою перевірки оформлення трудових відносин, розміру нарахованої заробітної плати та визначення фактично відпрацьованого часу. Власне ці питання в полі зору спеціальних комісій та робочих груп, що створені на виконання вимог розпорядження голови Волинської ОДА", – наголосила Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, для результативної роботи таких комісій і робочих груп у кожному районі щоденно виділяється достатня кількість фахівців ДФС.

"Вважаю, що спільні заходи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та фахівців ДФС можуть мати максимальний ефект у напрямку детінізації економіки, зокрема в частині легалізації ринку праці, а кінцевим підсумком цих заходів стануть вагомі додаткові надходження до бюджетів та отримання соціальних гарантій найманими працівниками", – підсумувала Світлана Савчук.

Довідка:

Нарахування середньої заробітної плати працівникам в розмірах нижче законодавчо встановленого, на даний час проводять 2,3 тисячі роботодавців, або 18 відсотків суб'єктів господарювання, які використовують найману працю. Переважна більшість їх обліковується у містах: Луцьку (1069), Ковелі (223), Нововолинську (103) і Володимирі- Волинському (94) та Луцькому району (202).

Надрукувати
мітки:
коментарів