На Волині виробництво хліба впало на 7%

На Волині за 9 місяців 2015 року виробництво хліба та хлібобулочних виробів (ХБВ) склало понад 22 тонни і скоротилося на 7% у натуральному вираженні.

По Україні за аналогічний період цей показник склав в середньому -12%, - інформує видання "Агравері".

Це скорочення триває ще з 2013 р. З одного боку причина криється в скороченні споживання хліба та ХБВ. Однак слід розуміти, що хліб є основним продуктом у споживчому кошику, і відмова від його споживання не очікується. Інша причина, завдяки якій спостерігається скорочення, — це перехід виробників у "тінь".

На підтвердження останнього слід додати, що в 2014 р. згідно структури витрат домогосподарств на продукти харчування в Україні частка хліба та хлібопродуктів становила 16,1%, тоді як в 2013 р. вона була 14,6%.

У 2014 р. темп приросту становив -12%. Це викликано кризовими потрясіннями в країні. Погіршується купівельна спроможність населення внаслідок зміни курсу національної валюти. Люди починають знижувати обсяги споживання ХБВ або переорієнтуються на інші продукти-замінники. За результатами дев"яти місяців 2015 р. можна говорити про скорочення виробництва на 0,12 млрд. т щодо аналогічного періоду-2014. Разом з тим темп приросту склав -12%.

У Волинській області приріст - від'ємний (-7%), аналогічно як у Києві та Херсонській області. Дещо краща ситуація, у Миколаївській області ( -1%), у Рівненській (-2%) та Харківській, Запорізькій та Вінницькій (-3%).

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook.
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Волинь
Опубліковано:
07.12.2015 16:42
Переглядів310
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
Вибір редактора

Рейтинг