Поділитись:

Скільки Волині вдалося заробити на заготівлі чорниці

Четвер, 13 липня 2017, 09:23

Заготівельники дикорослої лісової продукції вже сплатили до місцевих бюджетів Волині 684,8 тисячі гривень рентної плати за спецвикористання лісової продукції.

Враховуючи пізній початок заготівлі чорниці та невеликий врожай волинської ягоди, такий фінансовий результат загалом очікуваний. Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

"Враховуючи, що саме зараз чорничний сезон в розпалі, голови сільських рад повинні бути досить уважними до тих представників бізнесу, котрі на території громад здійснюють заготівлю ягід, грибів та лікарських рослин. Ці бізнесмени зобов'язані сплатити ренту за спецвикористання лісової продукції та податок на доходи фізичних осіб із виплачених громадянам доходів за зібрану ягоду. Варто особливо звернути увагу, чи зареєстровані заготівельники суб'єктами підприємництва, – це теж додаткові кошти в бюджет у вигляді сплаченого єдиного податку", – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалі запевнила, що фахівці ДФС в межах здійснюють моніторинг процесу заготівлі лісової продукції та контроль за сплатою податків.

"Але якщо керівники місцевого самоврядування та мешканці громад стануть активними громадськими контролерами за тим, щоб процес заготівлі відбувався легально з обов'язковою сплатою податків, бюджети громад отримають додаткові кошти", – підкреслила начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Довідка:

Заготівлю дикорослої продукції на Волині нині здійснюють 45 заготівельників – юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Районні комісії, створені відповідно до розпоряджень голів райдержадміністрацій, виділили ліміти на заготівлю 808 тонн ягід чорниці, 7 тонн грибів лисичок, 35,5 тонни лікарсько-технічної сировини, 10 тонн інших ягід та 2,8 тонни інших грибів.

Надрукувати
мітки:
коментарів