Поділитись:

На Волині ремонт сконцентрують на дорогах державного значення

Понеділок, 17 липня 2017, 12:19

У Волинській ОДА вирішили сконцентруватись на ремонті доріг державного значення або тих, які є основними для регіону.

Першочергово дороги ремонтуватимуть за кошти від митного експерименту. Про це сказав заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов 17 липня під час оперативної наради.

"В перелік включали частину державних доріг і надіялись, що таким чином частину коштів з митниці спрямуємо саме на ці дороги. Але деякі наші активні народні депутати почали лобіювати дороги своїх округів. Тому прийняли рішення сконцентруватись тільки на дорогах державного значення, або тих, які є основними для регіону, і, якщо буде перевиконання бюджету, то ми повернемось до доріг місцевого значення", – сказав Володимир Гунчик.

Олександр Степанцов розповів, які дороги планується відремонтувати в 2017 році за рахунок коштів митного експерименту. Цей перелік був погоджений з Мінінфрастркуктури на суму 799 мільйонів 546 тисяч гривень.

Основна дорога, яку мають ремонтувати, – це Устилуг-Луцьк-Рівне, на яку спрямують кошти від митного експерименту в сумі 555 мільйонів 446 тисяч гривень. Далі – продовження цього напрямку від Війниці до Локач. Дорога Старовойтове-Забужжя в напрямку Адамчуки.

"Це польська сторона сказала, що, якщо хочемо дороги, то давайте думати про під'їзд. Якщо будуть кошти, продовжимо робити дорогу від Шацька у село Світязь з другої сторони", – додав Володимир Гунчик.

На ремонт дороги Ковель- Жовква від Нововолинська в напрямку до Володимира-Волинського піде 110 мільйонів гривень.

В напрямку Львів-Луцьк хочуть, щоб рух транспорту ішов в об'їзд обласному центру – це дорога Луцьк-Рованці.

Також Володимир Гунчик додав, що нині ведуть активну роботу по ділянці в Звірові та Дерно і будуть продовжувати ремонт дороги, яка іде через Жидичин, щоб можна було виїхати на ковельську трасу. А в наступному році підійдуть до ремонту автодороги Луцьк-Ковель-Ягодин.

"Головна стратегія – це розвиток доріг. Це об'їзні дороги навколо Луцька і об'їзна Жидичина, що дасть можливість розвантажити місто", – сказав Гучнчик.

Також очільник області розповів, що створять потужний обласний дорожній фонд, де будуть кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, і до кінця цього року область задекларує стратегію розвитку доріг.

Також адміністрація запропонувала управлінню лісового та мисливського господарства області підписати момерандум, в якому передбачатиметься відновлення сполучення сільської місцевості через лісові дороги, які з часом зможуть стати дорогами з твердим покриттям.

Надрукувати
мітки:
коментарів