Поділитись:

На Волині зібрали 480 мільйонів гривень податку на додану вартість

Четвер, 20 липня 2017, 09:37
На Волині зібрали 480 мільйонів гривень податку на додану вартість

За підсумками першого півріччя 2017 року волинські платники спрямували до держбюджету 480,6 мільйона гривень податку на додану вартість.

Це майже на 38 відсотків більше проти аналогічного періоду минулого року, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Такий ріст – наслідок впровадження електронного адміністрування податку на додану вартість.

"Враховуючи потенційні ризики, що створюють для бюджету окремі платники ПДВ, формуючи сумнівний податковий кредит, на державному рівні постійно вдосконалюються процедури адміністрування цього податку. Запроваджуючи систему електронного адміністрування ПДВ, зокрема електронне управління ризиками, держава подбала про те, щоб відповідальний бізнес працював в умовах рівноцінної конкуренції, бюджет отримував кошти, а бюджетне відшкодування – представники сумлінного бізнесу відповідно до положень закону", – розповідає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, завдяки електронному формату адміністрування ПДВ, бюджети вже отримують додаткові надходження, оскільки новий механізм, який дозволяє автоматично аналізувати податкову накладну на наявність ризиків, запроваджено Податковим кодексом України для підвищення ефективності боротьби з ухиленням від оподаткування.

Надрукувати
мітки:
коментарів