Поділитись:

На Волині чекають на хороший урожай картоплі

Середа, 26 липня 2017, 16:55

На формування врожаю картоплі у 2017-му вплинула низка чинників: запізнення із посадкою через погодні умови, холодна весна, скупі опади.

Як це вплине на ринок, розповів виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Віктор Різник, – інформує Аграрний тиждень України.

"Говорити про об'єми цьогорічного врожаю, порівняно з 2016-м, поки рано. Так, дійсно, сезон видався складним для картоплі, зберігається тенденція до зменшення кількості бульб, з розрахунку на одну рослину. Проте, в цілому, посіви картоплі відповідають рівню минулого року", – зазначив експерт.

Зі слів Різника, залишається під питанням якість нового урожаю: деякий його відсоток може бути дефектним. Картопля в господарствах Сумської, Полтавської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей страждає від посухи. Упродовж літа в цих регіонах випало дуже мало дощів.

За попередніми оцінками, це може стати причиною дефіциту картоплі на ринку, що, відповідно, відобразиться на цінах на продукцію. Хоча сприятливі для картоплі погодні умови в західних областях: Тернопільська, Рівненська, Волинська – зможуть нівелювати зниження показників в центральному регіоні.

Надрукувати
мітки:
коментарів