Поділитись:

Гунчик оприлюднив офіційну заяву з приводу блокування російських фур

Неділя, 14 лютого 2016, 08:50
Гунчик оприлюднив офіційну заяву з приводу блокування російських фур

На офіційному сайті ОДА з'явилася офіційна позиція голови адміністрації Володимира Гунчика з приводу блокади вантажівок з російськими номерами на території Волині.

На думку голови ОДА такі дії активістів – це "свідчення яскравої проукраїнської позиції й готовності захищати власну державу", – йдеться на сайті.

З огляду на те, що з лютого 2016 року офіційно припинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі, а польських до Росії, тому позиція активістів на Волині "має право на існування", – вважає голова ОДА.

"Зрозуміло, що для українців неприпустимим є транзит фур ворога своєю територією. Транспортна блокада – адекватна відповідь агресорові. Тим паче, що впродовж кількох днів блокування не трапилося жодного ексцесу. Всі, окрім російських, вантажівки безперешкодно перетинають кордон, за дотриманням громадського порядку слідкують правоохоронці", – повідомляє Володимир Гунчик у своєму зверненні.

Проте голова ОДА висловив переконання, що одним блокуванням цієї ситуації не вирішити і закликав керівників держави та Уряду впорядкувати нормативно-правову базу, яка регламентуватиме офіційні стосунки з Росією.

Нагадаємо, раніше голова Волинської ОДА у Facebook висловив позитивне ставлення до блокування руху російських фур територією України.

Надрукувати
мітки:
коментарів