Поділитись:

Жнива на Волині – у розпалі (відео)

Вівторок, 01 серпня 2017, 15:27
Жнива на Волині  –  у розпалі (відео)

Волинські аграрії приступили до збору озимої пшениці. На збирання врожаю задіяна практично вся зернозбиральна техніка.

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі "Нова Волинь".

Одними із перших в області приступили до збору озимої пшениці комбайнери СГПП "Рать" Луцького району. Зі слів керівника підприємства Віктора Шумського, цього року врожай буде рекордним.

"Цьогорічні жнива запізнились через погодні умови на два тижні, але разом з тим в цьому році набагато кращий урожай, ніж був у минулому році і взагалі в попередні роки. Цей рік бувблагодатний для вегетації всіх сільськогосподарських культур, особливо для пшениць, буряків, для сої", – розповів він.

Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко зазначив, що волинські аграрії мають всі шанси зібрати хороший врожай зернових.

"Перші результати урожайності намолотів радують. А це говорить про те, що наш "волинський мільйон", який ми маємо уже третій рік поспіль, дає підстави говорити, що і в цьому році ми будем мати понад мільйон тонн зернових", – сказав він.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА, загалом по області станом на 31 липня обмолочено ранніх зернових на площі 30 тис. га (12 %), намолочено понад 120 тис.тонн зерна при середній урожайності 41 ц/га.

Обмолот озимого ячменю уже завершено. Цю культуру зібрано на площі 4,7 тис. га, загалом намолочено 21,4 тис. тонн, при середній врожайності 46 ц/га.

На завершальну стадію виходять роботи з обмолоту гороху, який зібрано на площі 5,3 тис .га (понад 60 %) при середній урожайності 40 ц/га, наразі намолочено 21 тис.тонн.

Також завершується збирання озимого ріпаку. На даний час озимий ріпак обмолочено на площі 26,2 тис. га (понад 90 %), намолочено 89 тис. тонн, при середній врожайності 34 ц/га (одна з найвищих в Україні).

Активними темпами розпочалось збирання озимої пшениці, яку обмолочено на площі 15,6 тис. га (11 %), намолочено 72 тис. тонн. Наразі середня урожайність становить 46 ц/га.

Також набирає обертів збирання ярого ячменю, якого обмолочено на площі майже 4 тис. га (15 %), намолочено 15 тис. тонн, при середній урожайності 39 ц/га.

Розпочались роботи із збирання озимого жита. Обмолочено 4,7 тис. га (майже 17 %), намолочено 9,4 тис.тонн при середній урожайності 20 ц/га.

До обмолоту зернових приступили і в господарствах населення.

В цілому в області аграрії дотримуються рекомендацій департаменту АПР та надають послуги з обмолоту зернових для населення за ціною, що не перевищує 20 грн/сотку. А в окремих господарствах ця ціна значно нижча, для прикладу: в СГПП "Рать" Луцького району – 14 грн/сотку, а в СФГ "Зоря" Горохівського району та ТзОВ "Зоря" Ковельського району – 15 грн/сотку.

Надрукувати
мітки:
коментарів