Поділитись:

Наркотична антиутопія у Ковелі (18+)

Неділя, 06 серпня 2017, 07:40

Культурний Ковель, про який мріяв його екс-міський голова Сергій Кошарук, все більше нагадує антиутопічну Інтерзону Вільяма Берроуза.

Антиутопія – це спільнота, яка лякає, відштовхує та є надто небажаною для мрійників або ж просто порядних людей.

Я народився та 22 роки прожив у "місті залізничників". Зараз я сюди навідуюся вряди-годи – провідати батьків або ж коли хочу перепочити від журналістики.

Ковель швидкими темпами перетворюється в наркотичний притон. Тут 16-річні дівчата та дорослі чоловіки фанатіють від "петра" (Первінтин – низькоякісний вид психостимулятора метамфетаміну, виготовлений в домашніх умовах. Улюблений спосіб вживання серед "юзерів": куріння через лампу).

"Люблю "потянути лампу" і потрахатися після цього", – каже 18-річна ковельчанка.

"Я стянула стільки "петра", що тобі й не снилося", – хизується 16-літня школярка.

"Пєтя" - це найкращий двіж. "Фен" тільки бомжи нюхають", – зауважує ще одна неповнолітня наркоманка.

Також в Ковелі полюбляють розважатися і з "батьком петра" – амфетаміном. Головні споживачі – юнаки віком від 15 до 25 років. Більшість з них або сходять з глузду і починають ховатися від щурів, думаючи, що це агенти наркоконтролю. Або ж закривають свої ніздрі та починають "гасити" порошок у вену. Далі – або смерть до 40 років, або ж важке та дороговартісне лікування.

Не забувають у "місті залізничників" й про головний та найзліший наркотик світу – алкоголь. Напитися до оскаженіння, обісрати все навколо та розбити собі голову, намагаючись зробити подвійне сальто, – в порядку речей.

Особливе місце в "раціоні" молодих ковельчан займає марихуана. Тут навіть завелася секта "маслодерів", які визначають місця розташування "апаратів" для куріння та здирають з них "масла", які відкладаються на пляшках після багаторазового користування. Такі наркомани постійно ризикують бути відлупцьованими та кинутими на корм рибам.

Звісно, подібне в Ковелі було й раніше, але у вигляді обмеженого явища. Школярі могли напитися пива чи покурити цигарку, а зараз вони шаленіють від легкодоступних синтетичних речовин.

Колись місто кишіло прихильниками футболу, боксу, веслування. Кожен другий був спортсменом. Це була утопія.

Утопія, яка в алкогольно-наркотичній розпусті перетворилася в антиутопію.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів