Поділитись:

СБУ: Вилучені у "вартівців" міни – навчальні, а зброя – зареєстрована

Середа, 09 серпня 2017, 20:50
СБУ: Вилучені у

Експертне дослідження встановило, що протипіхотні міни та гранати, вилучені у ГО "Варта порядку", є навчальними, а зброя – зареєстрована.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області.

У кримінальному провадженні щодо групи осіб, які здійснювали несанкціонований збір інформації на Волині, двом членам ГО "Варта порядку" повідомили про підозру в скоєнні злочинів.

Нагадаємо: прокуратура Волинської області повідомила, що затримання представників "Варти порядку" відбувалося через підозру в незаконному стеженні, зборі та використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя громадян, у тому числі публічних осіб в регіоні.

Всі предмети, які були вилучені в ході обшуків, у тому числі спеціальні технічні засоби, передані на експертне дослідження.

Вже відомо, що протипіхотні міни та гранати є навчальними, зброя – зареєстрованою, проте вилучені до зброї набої є бойовими, невідомого походження.

За цим фактом планується повідомити одному із затриманих про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Раніше ІА "Конкурент" повідомляв, опираючись на власні джерела, що при обшуках було також знайдено плани адмінбудівель Волинської області. Проте наразі ця інформація не підтвердилася, адже СБУ в офіційному повідомленні зазначила, що не оприлюднювала інформацію щодо начебто вилучених під час обшуків планів адмінбудівель.

Триває досудове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів