Поділитись:

Волинські митці отримали премії

Понеділок, 14 серпня 2017, 16:48
Волинські митці отримали премії

На Волині присудили премії в галузі літератури, культури і мистецтва.

Про це інформує управління культури Волинської ОДА.

Зокрема премії призначили:

  • у номінації імені Йова Кондзелевича – Галькун Тетяні Дмитрівні, сучасному українському живописцю, народному художникові України. За вагомий особистий внесок у розбудову мистецького життя Волині, виховання молодих художників та створення циклу робіт "Щезаюче Полісся".
  • у номінації імені Степана Кривенького – народному аматорському театру-студії "ГаРмИдЕр" Луцького районного будинку культури. За активну творчу діяльність з розвитку аматорського театрального мистецтва, популяризацію та утвердження новаторського підходу до творчого вирішення та втілення мистецьких проектів на актуальні теми сьогодення, активну участь у культурно-мистецькому житті краю.
  • у номінації імені В'ячеслава Хурсенка – Гнатюку Леоніду Володимировичу, артистові оркестру Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка. За високу професійну майстерність у виконанні творів оперного, українського класичного, українського народного, українського естрадного та зарубіжного естрадного репертуарів, високий художній рівень.
  • у номінації імені Олександра Цинкаловського – Дем'янюку Олександру Йосиповичу та Пасюку Ігорю Миколайовичу, членам Національної спілки краєзнавців України, дослідникам воєнної історії Волині. За вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії рідного краю, ряд публікацій, створення та публікацію багатотомного видання "Воєнна історія Волині".
  • у номінації імені Агатангела Кримського – Назарук Євгенії Іванівні, членові Національної спілки письменників України, вчителю загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Лище Луцького району. За вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію рідної мови, видання книг: "Медунки у грудні", "Гостини в частин мови".
  • у номінації імені Миколи Царенка – Рожновій Любові Володимирівні, керівникові Обласного науково-методичного центру культури. За визначний особистий внесок у збагачення, розвиток національної культурно-мистецької спадщини, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм.
  • у номінації імені Ігоря Стравінського – Стефанишину Мирославу Степановичу, композиторові, диригенту, фольклористу, музикознавцю, заслуженому діячу мистецтв України. За високий професіоналізм, виконавську майстерність, вагомий особистий внесок у збагачення музичного життя краю та популяризацію творчості Ігоря Стравінського.
  • у номінації імені Миколи Куделі – Хмілевській Ірині Станіславівні, фольклористові, провідному методисту з народної творчості Обласного науково-методичного центру культури, викладачу-методисту Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, заслуженому діячу мистецтв України. За вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію фольклору рідного краю, здійснення режисерсько-постановочних робіт при підготовці та проведенні культурно-мистецьких заходів, фольклорних свят.
Надрукувати
мітки:
коментарів