Поділитись:

Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)

Понеділок, 14 серпня 2017, 21:30
Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)

Розповідають, що на останній зустрічі з випускниками, що відбулася в Острожці ще за тоді традиційно незмінної участі Ігоря Єремеєва, він раптом сказав, згадуючи однокласників, які відійшли у Вічність: "Ніколи не знаєш, хто буде наступним. Можливо, і я".

…13-го серпня, за два роки після того, як перестало битися серце бізнесмена і політика, Острожець знову зібрав рідних та друзів Ігоря Єремеєва. Тих, із ким він крокував по життю. Земляки, колеги з "Континіуму", народні депутати, політики, бізнесмени… Згадували. Поминали. Говорили про численні починання, які стартували на продовження справ, котрими він жив і горів, – пише Олена Лівіцька для видання "Волинь24".

Навіть після смерті Єремеєва, ті, з ким він крокував пліч-о-пліч, допомагають його рідній школі, охоче підтримують футбольний турнір пам'яті Ігоря Мироновича, започаткований односельцями. А в другі сумні роковини від смертібізнесмена і політика в Острожці освятили пам'ятник, встановлений на його могилі. Вічний спокій над могилою Єремеєва та його батька чатуватиме ангел у бронзі.

ВІН МРІЯВ, ЩОБ ЦЯ ШКОЛА БУЛА ЗРАЗКОВОЮ

Рідна школа Ігоря Єремеєва готується до 1-го вересня. Цього року в цьому потужно їй допомогли друзі, рідні та колеги Ігоря Мироновича. Ще один крок до того, щоб цей навчальний заклад став таким, яким мріяв його бачити чи не найвідоміший випускник.

Заснована ще у 1928 році й наступного року відзначатиме 90-річчя. Ця будівля збудована пізніше, в 1947-му. В 1978-му добудували інші частину приміщення. Ці стіни навряд чи коли бачили великі капіталовкладення від держави.

Це бачив і знав Ігор Єремеєв. Хата, де він народився і провів своє дитинство, - просто навпроти школи. Ходив "за наукою" через дорогу. А мама, Ганна Єремеєва, трудилася у школі бібліотекарем і не одну талановиту дитину з Острожця привчила до книжки.

Пригадують у школі й перші подарунки від "Континіуму" Ігоря Єремеєва (хоч потім їх було чимало: і дах, і вікна, і шкільний автобус, і спортивний інвентар, і комп'ютерний клас…). Ще не розкрутилися. Ще тільки почали шити куртки у стінах навчально-виробничого комбінату, де орендували два класи під майстерні. А всім діткам на Новий рік вирішили купити по плитці шоколаду. Тоді був такий час, коли батьки по півроку не отримували заробітної плати. Відтоді школа жодного року не лишалася без солодощів на Новий рік. І вже й солодкі дарунки достойніші, а всі чомусь дотепер згадують ті перші солодкі плитки.

Тут пам'ятають, як він часто говорив, що його школа має стати зразковою, подібною до європейських навчальних закладів. Цьогоріч зробили чимало. І без сприяння друзів Ігоря Єремеєва цього б не вдалося. Провели реконструкцію входу до установи. На заміну аварійним сходам – постали нові, міцні з гарним ганком над ними і новенькими вхідними дверима.

"Добудовуємо новий надвірний санвузол для діток за школою. Сучасний і дуже гарний. Пройдіться – помітите там і доріжки, викладені бруківкою. Роботи лишилося небагато. Це суттєва допомога й ми гордимося тим, що наші випускники на це здатні", - каже директор закладу Лариса Кравчук.

Серед друзів та колег Ігоря Єремеєва – є і його колеги, котрі після 12-го серпня 2015-го справою своєї честі вважають продовжити ним розпочате. Це - народний депутат Степан Івахів, співзасновник групи компаній "Континіум", гендиректор "Континіуму" Олег Галущак, керівник нафтового бізнесу Сергій Корецький, керівник Волинської регіональної дирекції Євген Єремеєв, начальник управління економічної безпеки нафтового бізнесу Ігор Стасюк, Олександр Гордійчук та Сергій Огороднічук.

"Хай Степан Івахів, хай Ігор Стасюк, хай Ярослава Острожчук... – нема різниці. Це ті, які працювали разом, жили одними ідеями і їх продовжують. Що ще треба для нашого Острожця? Люди це бачать і, повірте, цінують", - зазначає колишній сільський голова Острожця Олег Пархомей.

ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ПАМ'ЯТІ ЄРЕМЕЄВА

Рік тому виконком сільської ради вирішив запровадити в Острожці футбольний турнір пам'яті Ігоря Єремеєва (а, до речі, у селі назвали свого земляка Почесним громадянином Острожця!). Щороку в другій половині серпня на місцевому стадіоні змагаються за першість футбольні команди з усієї округи. Традиційно – це відбувається за підтримки колег Ігоря Мироновича.


"Нам усім дуже не вистачає його. Він до кінця життя залишиться в моїй душі. І в пам'ять про нього – сьогодні, ми вдруге проводимо турнір із міні-футболу саме тут, у місці, якому він народився. Тому – хай молоді люди грають, хай перемагають. А ми будемо вболівати. В ім'я та пам'ять Ігоря Мироновича Єремеєва, який ніколи не цурався своєї малої батьківщини – нашого Острожця", - каже начальник управління економічної безпеки нафтового бізнесу Ігор Стасюк.

Цьогоріч змагання відбулися в неділю 13-го серпня. До участі зголосилося 16-ть команд. Серед тих, хто дав старт турніру – Ярослава Острожчук.

"Два роки, як не стало з нами Ігоря Мироновича. Для нас- велика втрата. Для мене особисто і для всієї громади. Ми пообіцяли і собі, і всім, що будемо продовжувати його справи. Він любив і поважав спорт. Сьогодні вже вдруге організовуємо турнір на честь Ігоря Мироновича. Переконана: на цьому полі гратимуть ще багато-багато років", - зазначила директорка компанії "Євротон", звертаючись до спортсменів та уболівальників.

А за кілька хвилин вони зійшлися у "футбольному герці". Удача цього дня посміхнулася команді "Стела" із села Залав'є, яка виборола першість. Футболісти із команди "Путилівка" (Довгошиї) – другі, СК "Ярославичі" - треті.

Естафета Єремеєва: найкраща пам'ять - продовження справ, якими він "жив та горів"

Шанувальники активного відпочинку з Острожця – від старого до малого – отримали справжнє задоволення від спортивного свята в рідному селі.

"ЙОГО ЗБИЛИ НА ЗЛЕТІ"

…А в невеликому храмі Острожця пам'ять Ігоря Єремеєва вшанували молитвою. Місцина помітно змінилася: кладовище обгородили добротним парканом, подвір'я цвинтаря виклали бруківкою. До другої річниці смерті тут встановили і пам'ятник.

Серед тих, хто приїхав на панахиду до Острожця, - рідні, колеги, друзі, політики, нардепи… Поруч із мамою Ігоря Мироновича – рідний брат Євген, інші члени родини, друзі дитинства та земляки. Тут цього дня і нардеп Степан Івахів, який разом із Єремеєвим колись дав старт "Континіуму", і керівник депгрупи "Воля народу" нардеп Ярослав Москаленко, екс-голова ВРУ, нардеп Володимир Литвин, нардеп Сергій Мартиняк, керівники "Континіуму"… Прибув на цвинтар і лідер Радикальної партії Олег Ляшко у супроводі нардепа Андрія Лозового та депутатів із фракції РПЛ Волинської облради. Та багато-багато інших.

На могилі Єремеєва – напис: "По-справжньому щасливий той, хто здатен життя прожити так, як він хоче". Коли стихла молитва на цвинтарі, священик запрошує сказати найважливіші слова. Згорьована мама не знаходить у собі сил навіть піднятися.

"Ми працювали разом з Ігорем Мироновичем Єремеєвим багато років, і я завжди захоплювався його енергією і захоплююсь ще й зараз! Хоча його вже нема з нами два роки. Два довгих роки, що пролетіли як один день…

Не зважаючи на шалену зайнятість, він завжди міг вислухати того, хто звернувся до нього за підтримкою, щось порадити, виручити, не відмовляв у проханнях", - згадує гендиректор "Континіуму" Олег Галущак.

"Дякую вам, за доброту, за пам'ять", - крізь сльози мовить рідний брат покійного Євген Єремеєв.

"Його збили на злеті. Мені здається: все, що він зробив, до цього, то був тільки старт…" - зазначив Володимир Литвин.

Важко далися слова і Степану Івахіву.

"Тому, хто вже стояв на цьому місці, додати нема що. Він прожив коротке життя, але яскравіше за багато інших. Тут зібралися люди, які по-товариськи і просто по-людськи знали Ігоря. Хай Бог дає всім здоров'я, мудрості, натхнення.

Для когось він був просто Ігор, для когось Ігор Миронович… Знаєте, для нього найважливішим було, аби все, що він робить, хотіли робити разом з ним", - наголосив він.

Лишається додати: …і робили після нього.

Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)Як на Волині вшановували пам'ять Ігоря Єремеєва (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів