Поділитись:

Майже 38 тисяч волинян написали заяви на виплату зекономлених субсидій

Вівторок, 15 серпня 2017, 18:15
Майже 38 тисяч волинян написали заяви на виплату зекономлених субсидій

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо монетизації пільг та субсидій для населення України.

Зокрема урядова програма монетизації зекономлених субсидій передбачає грошову виплату: еквівалент вартості 150 кВт електроенергії (174,00 грн.) або 100 м³ газу (695,79 грн.), якщо цей ресурс використовувався для опалення, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Як результат, вже до вересня родини, що зекономили гроші за субсидіями на газ та електроенергію, отримають від держави до 700 гривень компенсації.
Кількість сімей, які отримають грошову винагороду від держави за ефективне використання послуг з газо-, електропостачання (для індивідуального опалення), становить майже 53 тисячі. При цьому сума, що підлягає монетизації, становить за газопостачання 33,3 млн грн, а за електропостачання – 34 тис. грн.

Органами соціального захисту населення області ведуть активні роботи щодо інформування субсидіантів про необхідність подання до 1 вересня цього року заяви до районних (міських) управлінь та департаменту Луцької міської ради, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди частини невикористаної житлової субсидії, а також прийом заяв від громадян.

Окрім того, впродовж червня-серпня поточного року активізовано роботу районних "мобільних соціальних офісів" та соцпрацівників в частині прийому заяв від осіб з обмеженими можливостями та непрацездатних одиноких громадян безпосередньо за місцем проживання. Прийом заяв здійснюється і посадовими особами в об'єднаних територіальних громад. Слід зазначити, що право отримати грошову винагороду від держави за енергоефективність мають 53,2 тисячі волинських сімей.

Станом на 10 серпня 2017 року 72 % (37,7 тис.) одержувачів субсидій подали до місцевих органів соціального захисту населення відповідні заяви щодо виплати
частини невикористаних сум субсидій.

Сума коштів, що підлягають монетизації у Волинській області становить 33,3 млн грн. Станом на 10 серпня загальна сума частин невикористаних субсидій, щодо яких вже надійшли заяви на виплату, становить 22,3 млн грн.

Наразі розпочато роботу щодо підготовки виплатних документів для здійснення монетизації. 13,4 тис. осіб зараховано до відомостей на виплату зекономлених субсидій готівкою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09