Поділитись:

Очільника Волинської митниці затримали за наказом, – ЗМІ

Четвер, 17 серпня 2017, 17:27

У ніч на 17 серпня прокуратура Закарпатської області затримала начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького.

Про це повідомляв журналіст каналу "1 + 1" Євген Плінскій. Зокрема ЗМІ повідомляли про те, що під час обшуку вдома у Кривицького було вилучено його заощадження: 500 доларів і 8 тисяч гривень. За даними журналістів, слідство поки не визначилося, чи можна вважати ці гроші "чорною касою" злочинного угруповання, – пишуть "Вести".

"Ці люди, які багато років нелегально заробляють на ввезенні товарів в Україну, повідомили, що їм нібито створювалися перешкоди при перетині кордону. І нібито хтось з місцевих жителів їм пропонував вирішити їх проблеми за винагороду в 200 гривень, і цей хтось перебуває в якомусь родинному зв'язку з співробітниками Волинської митниці. На підставі цього доносу, який нічим, крім слів двох громадян, не підкріплений, робиться моментальний висновок про існування злочинного угруповання, проводиться обшук і затримання начальника Волинської митниці Віктора Кривицького. Справа на 1000 % шита білими нитками. Дії слідчих прокуратури, м'яко кажучи, викликають здивування", – повідомило джерело в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці пояснюють, що в цьому році Волинська митниця завдяки "драконівським" заходам Кривіцького за підсумками 7 місяців збільшила збори до держбюджету на 53 %.

"Це плюс мільярди гривень для держави, мінус – для тих, хто возить контрабанду", – заявив співрозмовник.

Як зазначає правоохоронець, останнім часом Кривіцький став "кісткою в горлі" для контрабандистів і "сірих імпортерів".

"Були створені перешкоди для роботи угруповань, які мінімізували митні платежі, занижували на порядок вартість ввезених вантажів або займалися відвертою контрабандою. І всі місцеві силовики знали, що ці угруповання були готові заплатити будь-які гроші, щоб прибрати Кривіцького. І в прокуратурі про це прекрасно знали. Пропозиція "вирішити питання" з Кривіцьким надходила практично в усі структури, і, як бачимо, хтось зацікавився", – розповіло джерело.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024
20 грудня 2023
19 грудня 2023
15 грудня 2023
12 грудня 2023