Поділитись:

Очільника Волинської митниці затримали за наказом, – ЗМІ

Четвер, 17 серпня 2017, 17:27
Очільника Волинської митниці затримали за наказом, – ЗМІ

У ніч на 17 серпня прокуратура Закарпатської області затримала начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького.

Про це повідомляв журналіст каналу "1 + 1" Євген Плінскій. Зокрема ЗМІ повідомляли про те, що під час обшуку вдома у Кривицького було вилучено його заощадження: 500 доларів і 8 тисяч гривень. За даними журналістів, слідство поки не визначилося, чи можна вважати ці гроші "чорною касою" злочинного угруповання, – пишуть "Вести".

"Ці люди, які багато років нелегально заробляють на ввезенні товарів в Україну, повідомили, що їм нібито створювалися перешкоди при перетині кордону. І нібито хтось з місцевих жителів їм пропонував вирішити їх проблеми за винагороду в 200 гривень, і цей хтось перебуває в якомусь родинному зв'язку з співробітниками Волинської митниці. На підставі цього доносу, який нічим, крім слів двох громадян, не підкріплений, робиться моментальний висновок про існування злочинного угруповання, проводиться обшук і затримання начальника Волинської митниці Віктора Кривицького. Справа на 1000 % шита білими нитками. Дії слідчих прокуратури, м'яко кажучи, викликають здивування", – повідомило джерело в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці пояснюють, що в цьому році Волинська митниця завдяки "драконівським" заходам Кривіцького за підсумками 7 місяців збільшила збори до держбюджету на 53 %.

"Це плюс мільярди гривень для держави, мінус – для тих, хто возить контрабанду", – заявив співрозмовник.

Як зазначає правоохоронець, останнім часом Кривіцький став "кісткою в горлі" для контрабандистів і "сірих імпортерів".

"Були створені перешкоди для роботи угруповань, які мінімізували митні платежі, занижували на порядок вартість ввезених вантажів або займалися відвертою контрабандою. І всі місцеві силовики знали, що ці угруповання були готові заплатити будь-які гроші, щоб прибрати Кривіцького. І в прокуратурі про це прекрасно знали. Пропозиція "вирішити питання" з Кривіцьким надходила практично в усі структури, і, як бачимо, хтось зацікавився", – розповіло джерело.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024