Поділитись:

На Волині запрацював новенький ЦНАП

Субота, 19 серпня 2017, 09:41
На Волині запрацював новенький ЦНАП

У Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) Маневицької райдержадміністрації, який модернізували у рамках проекту Європейського Союзу "Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади", невдовзі видаватимуть навіть ID-картки. А таку послугу не пропонує відвідувачам жоден районний ЦНАП в Україні.

Про це повідомляє ВІП Волинської ОДА.

Відкрили ЦНАП, а відтак і офіційно дали старт роботі у новому форматі, сьогодні, 18 серпня 2017 року, за участі перших осіб області та району: голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови райдержадміністрації Андрія Линдюка, начальника управління розвитку та інвестицій облдержадміністрації Юрія Кресака та координатора проекту Європейського Союзу "Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади" Романа Матвійчука.

ЦНАП Маневицької РДА модернізовано у рамках проекту Європейського Союзу "Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади" (далі - проект), який реалізується у Волинській, Львівській та Рівненській областях. Грантовий контракт про виконання проекту 31 грудня 2015 року укладено між Представництвом Європейського Союзу в Україні та Волинською облдержадміністрацією. Партнерами проекту виступили Волинська, Львівська, Рівненська облдержадміністрації, виконавчий комітет Луцької міської ради, а асоційованим партнером – Центр політико-правових реформ (м. Київ). Початок виконання проекту – 1 лютого 2016 року.

Як і годиться в такі миті, коротке вітальне слово сказали представники влади, котрі тримали на контролі реалізацію цього проекту. Зокрема, голова облдержадміністрації наголосив: маневицький ЦНАП – черговий крок до фундаментального поліпшення надання адмінпослуг на Волині, адже буквально за останній рік оновлено або відкрито такі ж установи – у Володимирі-Волинському, Ковелі, Нововолинську. Особливо потужний – у Луцьку.

- Програма діє й невдовзі запрацюють ще кілька ЦНАПів на території області, - зауважив Володимир Гунчик. – Тут же роботи виконали дуже швидко: минуло зовсім небагато часу відколи було лише приміщення. Тепер же – запускаємо в роботу потужну установу.

ЦНАП у Маневичах працював і раніше, але, як повідомив Андрій Линдюк, у штаті було лише двоє працівників. Тепер - 15-ро. Приміщення облаштовано за принципом відкритого простору. Працює електронна черга, ведеться відеозапис та аудіосупровід. Окрім того, до приміщення підвели захищений канал зв'язку, тому вже до кінця 2017-го тут видаватимуть ID-картки.

У рамках модернізації ЦНАП Маневицької РДА виконано такі заходи:

1. 4 березня 2016 року Волинська облдержадміністрація визнала Маневицьку РДА одним з переможців відбору для участі у проекті.

2. 31 березня 2016 року укладено Угоду про партнерство між управлінням розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації та Маневицькою РДА.

3. 6-7 квітня 2016 року делегація з Волинської, Львівської та Рівненської областей, у т.ч. і представниця Маневицької РДА, відвідала ЦНАП у м.Вінниця та м.Одеса з метою вивчення досвіду роботи цих ЦНАП.

4. У 2016-2017 роках для адміністраторів та представників ЦНАП Маневицької РДА проведено 6 семінарів щодо актуальних питань надання адміністративних послуг, інтеграції додаткових послуг у ЦНАП, підготовки інформаційних і технологічних карток, документації та 3 психологічні тренінги.

5. Експерти проекту надали усебічну допомогу при підготовці ескізу, дизайн-проекту на ЦНАП.

6. Організовано закупівлю:

- виготовлення проектно-кошторисної документації, у т.ч. ескізного і дизайн-проекту,

- будівельних робіт,

- меблів,

- комп'ютерної техніки,

- структурованої кабельної системи,

- системи відеонагляду,

- системи звукозапису розмов адміністраторів ЦНАП з суб'єктами звернень,

- охоронної системи,

- електронної системи керування чергою,

- захищеного каналу зв'язку для подальшого підключення обладнання з оформлення і видачі паспортів громадянин а України для виїзду за кордон та паспортів громадянина України у формі картки (роботи тривають. Після закупівлі протягом наступних двох місяців Маневицькою РДА "паспортного обладнання" у ЦНАП у кінці 2017 року планується організувати оформлення і видачу закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі картки);

- виготовлення елементів ознакування тощо.

63% коштів на модернізацію маневицького ЦНАПУ залучили саме через грантовий проект. Ще 37% - внесок із районної казни. Як повідомив Роман Матвійчук, працювали через систему ProZorro, у результаті ж вдалося зекономити майже 380 тис. грн.

До переліку адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП Маневицької РДА, включено 83 адміністративні послуги, у тому числі: 47 адміністративних послуг райдержадміністрації; 32 адміністративні послуги територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади; 4 адміністративні послуги Маневицької селищної ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів