Поділитись:

Наркомафія на Волині

Неділя, 20 серпня 2017, 07:40

"Неважливо, як ти вживаєш наркотики: колеш, нюхаєш, ковтаєш чи засовуєш їх собі у сраку, результат один – залежність", – Вільям Берроуз.

Легендарний "джанкі" Берроуз, в часи свого безпробудного наркотичного безумства, високо б оцінив сьогоднішній ринок заборонених речовин. Непотрібно дурити лікарів, щоб дістати рецепт на морфій чи шукати "баригу", ризикуючи потрапити в брудну каталашку в Новому Орлеані.

Читайте також: НАРКОТИЧНА АНТИУТОПІЯ У КОВЕЛІ (18+)

Сьогодні все набагато простіше. Півтора року тому, я вже говорив про новий вид розповсюдження наркотиків на Волині: інтернет-торгівлю. Будь-хто, навіть 12-річна дитина, знаючи правильний ресурс та маючи гроші, без проблем дістане собі амфетамін, "сіль" чи будь-яку іншу синтетичну отруту та перетвориться на оскаженілого психа.

(Детально про наркоторгівлю в інтернеті читайте у матеріалі: ЗОЛОТІ ЧАСИ "БАРИГ": ЯК ПРАЦЮЄ РИНОК НАРКОТОРГІВЛІ НА ВОЛИНІ)

На жаль, наркомафія продовжує жорстоко обігрувати правоохоронців. Минуло 16 місяців з моменту, коли тодішній начальник Департаменту протидії наркозлочинності Ілля Кива сказав мені, що "притиснути" "інтернет-бариг" можна за два місяці.

"Ми програємо бій, але виграємо цю війну", – говорив він тоді.

Поки триває підготовка до перемоги у "війні", "торгаші" розширюють свій асортимент, впроваджують максимально безпечні варіанти оплати, освоюють нові території та навіть проводять різноманітні акції, збільшуючи "армію наркозалежних".

Поки наркомафія лише сміється над системою, яка повністю безпорадна у боротьбі з нею.

"Колись ти прокинешся, помираючи від ломки. Зроблено, хлопче, приїхали", – Вільям Берроуз.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів