Поділитись:

На ветеринарну медицину Волині треба ще 13 мільйонів гривень

Середа, 23 серпня 2017, 15:36
На ветеринарну медицину Волині треба ще 13 мільйонів гривень

При формуванні обласного бюджету нинішнього року департамент агропромислового розвитку ОДА пропонував виділити на потреби ветеринарної медицини 19 млн грн.

Втім, згідно з пропозицією більшості депутатів, галузь фінансували поквартально і всього в цьому році спрямували 12 млн грн, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Перед керівництвом ветмедицини в області поставили завдання оптимізувати мережу та збільшити кількість госпрозрахункових ставок. Вважалося, що поквартальне фінансування пришвидшить процеси проведення реформ в галузі. Разом з тим депутати обіцяли повернутися до питання дофінансування ветеринарної медицини.

На засіданні бюджетної комісії обласної ради начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський заявив, що виділених коштів вистачило на шість з половиною місяців.

Зважаючи на підвищення мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня цього року, сума видатків з обласного бюджету на потреби ветеринарної медицини зросла. Крім виділених 12 млн грн, до кінця цього року потрібно відшукати ще понад 13 млн грн.

Бюджетна комісія підтримала цю позицію. Частину коштів передбачать при внесенні змін до обласного бюджету вже на сесії, яка відбудеться 7 вересня.

Надрукувати
мітки:
коментарів