Поділитись:

У курортному Шацькому районі ігноруюють туристичний збір

Понеділок, 28 серпня 2017, 10:11

Фінансове управління Шацької райдержадміністрації неодноразово звертало увагу голів сільських рад Світязької, Пульмівської, Пулемецької та Піщанської на резерви надходжень до бюджетів, зокрема, туристичного збору.

Голова райдержадміністрації Василь Голядинець зауважив: коли не сплачують туристичний збір фізичні особи, то це ще можна якось зрозуміти, але коли немає надходжень від баз відпочинку – то це вже нонсенс. І на це треба звернути увагу керівникам сільських рад передусім, – Район.Шацьк.

"Ще з минулого року наголошувала сільським головам, аби створювали реєстр здавачів майна. Цим поки що зайнялася тільки Шацька селищна рада, яка взяла за основу інформацію із сайтів в Інтернеті. Я не розумію, чого до цього часу ніхто нічого так і не зробив", – повідомила начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік.

Ігнорувати сплату цього виду податку не мають права й власники баз: деякі сплачують на повну, а деякі обходяться декількома сотнями гривень. Пропозиція Світлани Сулік – сільським радам таки зайнятися створенням реєстру здавачів майна і за ним працювати над збором податків та платежів.

"Якщо порахувати, скільки туристичного збору сплатили наші жителі від прийому відпочивальників, це 1 % від заробленого, то виходить, що усі разом заробили аж 17 тисяч гривень. Чи може таке бути?" – зазначив перший заступник голови РДА Віктор Плейтух.

Надрукувати
мітки:
коментарів