Поділитись:

Дві громади на Волині не подали заявки на фінансову підтримку

Четвер, 31 серпня 2017, 13:13
Дві громади на Волині не подали заявки на фінансову підтримку

1219 заявок на реалізацію інфраструктурних проектів об'єднаних територіальних громад, які фінансуються за кошти відповідної державної субвенції, погодила Комісія при Мінрегіоні станом на 30 серпня.

Загальна вартість погоджених проектів становить 1,005 млрд грн або 67 % від запланованих коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ на 2017 рік.

З 366 ОТГ, які цього року отримують інфраструктурну субвенцію, проекти подали 259 громад. Серед громад, які не подали на розгляд Комісії заявки на ті проекти, які вони мають намір реалізувати за кошти субвенції, є й дві з Волині: Поворська та Поромівська ОТГ.

Дві громади на Волині не подали заявки на фінансову підтримку

За дорученням Віце-прем'єр-міністра – Міністра Геннадія Зубка, Центральний офіс реформ сьогодні працює з кожною громадою, яка не підготувала відповідні інфраструктурні проекти з тим, щоб допомогти.

"Працюють і Центральний офіс реформ, і Центри розвитку місцевого самоврядування, і фахівці Мінрегіону допомагають у вирішенні цього завдання. Мінрегіон сподівається, що і всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування, їхні регіональні відділення зможуть активніше долучитися до надання відповідної допомоги. Але ж ніхто нікого не зможе змусити взяти виділені державні кошти і ефективно їх освоїти, якщо хтось того не хоче. Ще важче зрозуміти таку пасивну позицію голів рад ОТГ в контексті їх відповідальності перед своїми виборцями. І тут надалі потрібно буде робити висновки і переглядати питання порядку надання державної фінансової підтримки об'єднаних громад", – додав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В'ячеслав Негода.

Як повідомлялося, держава надає підтримку об'єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у Державному бюджеті на 2017 рік передбачено 1,5 млрд грн. Ці кошти спрямують на розвиток інфраструктури 366 об'єднаних громад, створених у 2015-2016 роках.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024