Поділитись:

Дослідили, чи вигідно вести бізнес на Волині

П'ятниця, 08 вересня 2017, 17:05
Дослідили, чи вигідно вести бізнес на Волині

В Україні з'явився рейтинг Doing Business для регіонів.

7 вересня у Києві його презентували Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка українських підприємців, – пише Економічна правда.

Рейтинг "Regional Doing Business" оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України.

Для того, щоб його розраховувати, експерти адаптували методологію Світового банку та опитали сотні вітчизняних підприємців.

За основу взяли п'ять напрямків взаємодії бізнесу із владою:

"Одержання дозволів на будівництво" оцінили, як швидко та наскільки дешево можна пройти необхідні для будівництва стандартного складу дозвільні процедури у кожному обласному центрі України.

"Оформлення земельної ділянки під об'єктом нерухомості" оцінили, як швидко та наскільки дешево можна пройти необхідні процедури для оформлення права власності чи права користування земельною ділянкою під об'єктом нерухомості.

"Приєднання до електромереж" дозволило перевітрити витрати, час, кількість необхідних контактів та розрахункові показники НКРЕУ щодо вартості проведення та підключення до електромереж.

"Створення підприємства" оцінили швидкість та вартість створення товариств з обмеженою відповідальністю у кожному обласному центрі.

"Сплата місцевих податків" дозволило проаналізувати рішення місцевих органів влади у обласних центрах, які встановлюють ставки місцевих податків.

Основними критеріями оцінювання стали гроші та час, що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість візитів до органів влади.

"На нашу думку, такий підбір критеріїв дозволяє отримати досить комплексну картинку з приводу того, чи легко вести бізнес в окремому регіоні", розповів голова Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук.

За результатами рейтингу, Суми показали найкращий серед усіх обласних центрів діловий клімат, набравши 107 балів з 171 можливих.

"Цей показник свідчить про те, що потенціал для росту ще досить істотний", заявляє Гончарук.

На другому місті Львівська область, яка набрала 103 бали. По 101-му балу набрали Івано-Франківська та Кіровоградська. Тернопільська область замикає п'ятірку лідерів зі 100 балами.

Волинь із 94-ма балами опинилася посередині.

Дослідили, чи вигідно вести бізнес на Волині

Аутсайдерами рейтингу стали Чернігівська область – 81, Херсонська – 79, Луганська – 75 балів.

"Київську область ми оцінювали не за містом Києв, а за умовами ведення бізнесу у Білій Церкві. Це найбільше місто в області", – пояснює голова BRDO.

Надрукувати
мітки:
коментарів