Поділитись:

На Волині почалась підготовка до виборів у тергромадах

Субота, 09 вересня 2017, 14:15
На Волині почалась підготовка до виборів  у тергромадах

На Волині стартував виборчий процес щодо проведення перших виборів у 19 об'єднаних територіальних громадах.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Волинській області.

9 вересня 2017 р. розпочинається виборчий процес щодо проведення перших виборів у 19 об'єднаних територіальних громадах на Волині, зокрема у Зарічанській, Іваничівській, Жидичинській, Цуманській, Боратинській, Любешівській, Рівненській, Головненській, Любомльській, Колківській, Велимченській, Копачівській, Дубечненській, Сереховичівській, Смідинській, Луківській, Турійській, Оваднівській та Городищенській ОТГ.

Представники Громадянської мережі ОПОРА розпочинають кампанію спостереження за першими виборами, оскільки громадське спостереження є невід'ємною частиною демократичних та прозорих виборів і не може бути повноцінно реалізоване ззовні.

Статус офіційного спостерігача дає ряд важелів. А саме: право присутності на засіданнях виборчої комісії та інших відкритих заходах, пов'язаних з виборчим процесом; право підпису на протоколах та отримання їх копії, що посилює контроль за достовірністю внесених даних; право на оскарження порушення виборчого законодавства до відповідних виборчих комісій або суду, що сприяє зупиненню протиправних дій та притягненню до відповідальності.

Під час виборчої кампанії у всіх ОТГ, де відбудуться вибори 29 жовтня 2017 р. будуть працювати довготермінові спостерігачі.

Нагадаємо: з моменту призначення перших виборів в ОТГ Центральна Виборча Комісія уже затвердила розмір грошової застави на перших виборах, затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів, затвердила кількість територіальних, одномандатних виборчих округів, що утворюються сільськими, селищними, міськими виборчими комісіями для організації виборів, а також затвердила розподіл субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення виборів.

Надрукувати
мітки:
коментарів