Поділитись:

На Волині очікують небезпечний штам грипу

Понеділок, 18 вересня 2017, 14:56
На Волині очікують небезпечний штам грипу

За результатами аналізу, на грип та ГРВІ у 2016-2017 роках в Україні перехворіло більше 6 млн людей. До 70 % – діти менше 17 років.

На Волині захворіло близько 177 тис. осіб, 60 % з яких – діти. Загалом, у регіоні перехворіло близько 17 % населення. Про це розповіла заступник директора із впровадження системи управління якістю Волинського обласного лабораторного центру Лариса Дудковська, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Найефективнішим заходом профілактики вищезазначених захворювань є вакцинація, – зазначила вона.

Фахівець зазначила, що Всесвітня організація охорони здоров'я визначила ті штами, яких слід оберігатись у 2017 році: Мічиган, Гонконг та Брісбен. До останніх двох, зі слів Лариси Дудковської, у населення вже виробився імунітет, адже вони фіксувались і торік, а от Мічиган буде для українців, зокрема волинян, найбільш небезпечним, адже прийде вперше, тому ріст захворюваності очікують до 14 %.

Із 2 жовтня поточного року фахівці лабораторного центру здійснюватимуть щотижневий моніторинг захворюваності на території усієї області. Для попередження розповсюдження грипу та підготовки до можливих епідеміологічних ускладнень у сезон захворюваності 2017-2018 років затвердили План заходів з питань захисту населення від захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Надрукувати
мітки:
коментарів