Поділитись:

В уряді говоритимуть, як не "профукати" вугільну галузь на Волині

Вівторок, 19 вересня 2017, 16:00

Вугільну галузь на Волині наступного року можуть очікувати ще важчі часи, аніж цього року.

Про це йшлося 19 вересня під час зустрічі голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика з представниками ДП "Волиньвугілля", керівниками профспілкових осередків.

Ця зустріч передувала колегії, яку організовує Міністерство вугільної промисловості 21 вересня.

Як стало відомо з доповіді директора ДП "Волиньвугілля" Олександра Зоріна, впродовж останнього часу є зменшення видобутку продукції, хоча й покращена якість самого вугілля.

За вісім місяців поточного року план виконаний на 40,9 %. Численні зауваження до дирекції ДП "Волиньвугілля" висловили представники шахти "Бужанська". Зокрема, нарікають на недотримання правил безпеки, відсутність робочого одягу, належних умов праці та своєчасної виплати грошей.

"На "Бужанку" необхідний інвестор. Зараз шахта дає не сотні, а десятки тонн вугілля у кращому випадку", – кажуть представники профспілок.

Є потреба вирішити питання з будівництвом шахти № 10. Зі слів Володимира Гунчика, через те, що гроші на розбудову йдуть не напряму, а через утворене підприємство ДП "Дирекція по будівництву об'єктів", левова доля коштів до самого об'єкта не доходить.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "ЗЮКІВСЬКЕ" ДЕРЖПІДПРИЄМСТВО ПІДОЗРЮЮТЬ У ЗЛОВЖИВАННІ НА БУДІВНИЦТВІ ШАХТИ В НОВОВОЛИНСЬКУ

"Ми "профукали" минулий рік. І "профукали" 100 мільйонів в цьому році", – зазначив Володимир Гунчик, говорячи про метод розподілу коштів. Він зауважив, що структуру варто змінювати, адже без нової шахти перспектив вугільної галузі немає.

Тож губернатор закликав шахтарів на колегії надати пропозиції міністерству та не поспішати з протестними акціями.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
13:08
19 березня 2024
08 березня 2024
13:45
07 березня 2024
15:50
06 березня 2024