Поділитись:

На Волині за порушення митних правил завели більше 3000 справ

Середа, 20 вересня 2017, 11:21
На Волині за порушення митних правил завели більше 3000 справ

Найбільше порушень митних правил відбувається під час переміщення через кордон промислових товарів, сировини та матеріалів.

Про це розповів начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, – повідомляє Волинська митниця ДФС.

Аналізуючи показники боротьби з контрабандою та протидії митним правопорушенням, у Волинській митниці ДФС відмічають, що найбільше порушень митних правил відбувається під час переміщення через кордон промислових товарів, сировини та матеріалів (68 %). Продовольчі товари були предметами правопорушень у 22 %, іноземна валюта – у 8 % випадків.

У січні-серпні 2017 року посадовими особами митниці оформлено 53 повідомлення про кримінальні злочини та заведено 3111 справ про порушення митних правил. За справами прийнято 2040 процесуальних рішень, накладено штрафів на 18,9 млн грн, застосовано конфіскацій на 9,1 млн грн. Решта справ перебувають на розгляді у судах різних інстанцій.

Левова частка (71 %) з вартості товарів, які стали предметами правопорушень, стосується порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю та/або недекларування товарів комерційного призначення.

Відповідальність за такі порушення митних правил передбачена статтями 471, 472 Митного кодексу України і тягне за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або накладення штрафу в розмірі ста відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Надрукувати
мітки:
коментарів