Поділитись:

На Волині повільно зростали ціни і зарплати

Четвер, 21 вересня 2017, 09:37
На Волині повільно зростали ціни і зарплати

Серед лідерів росту цін на продукти – Черкащина та Тернопільщина.

А Волинь зайняла найбільш вигідну позицію: тут повільно росли й ціни, й зарплати. Такий аналіз опублікував у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина – в Полтавській області, свинина – в Києві. Сало в Черкаській області додало в ціні 19 %, а в Одеській області подешевшало на 5 %. М'ясо стало дешевше на Буковині та Волині. Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській областях. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі – в Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.

Натомість у Тернопільській та Закарпатській областях середня заробітна плата знизилась відповідно на 6 % та 4 %. Миколаївщина та Харківщина несуттєво "просіли" на 0,6 % та 0,3 % відповідно. У місті Києві зарплата підвищилась на 3 %, а в Черкаській області – на 1 %, – пише Дорошенко.

"Можна зробити висновок, що найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини, у яких з однієї сторони найбільше зростали ціни на продукти, а з іншої – зменшилась середня заробітна плата. А найбільше виграли волиняни, у яких було повільним, як зростання цін, так і заробітної плати", – підсумував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів