Поділитись:

Відзняли відеопрезентацію про село Липини (відео)

Субота, 23 вересня 2017, 19:18

Село Липини розкинулось на схід від обласного центру Волині.

Площа населеного пункту становить приблизно 570 гектарів, у селі налічується близько 1,5 тисяч дворів, кількість населення – майже 4,5 тисячі осіб, - йдеться у відеоролику, якого опублікував на YouTube "Район. Луцьк".

Для потреб мешканців діють і розвиваються усі необхідні заклади соціально-побутової сфери: сучасний дитсадок "Оленька", на базі якого проводять обласні і районні семінари, загальноосвітня школа, вихованці якої є призерами предметних олімпіад, творчих конкурсів і змагань.

У селі є свій Будинок культури, де, крім великої глядацької зали, є і класи для музичних занять і танців, бібліотека. Крім того, тут функціонує виконком сільради, відділення зв'язку і АТС.

Гостей села і Луцька теплом домашнього вогнища зігріють готель "Маєток" і "Кедем".

В Липинах успішно працюють виробничі підприємства та комерційні фірми, які забезпечують роботою десятки мешканців округи. У місцевому плодорозсаднику вирощують садженці фруктових дерев, кущів і ягідників.

Окрасою села стали новозбудовані храми – Хрестовоздвиженський та Святотроїцький.

Незважаючи на свій поважний вік, Липини – сучасне та перспективне село: ось чому сюди варто їхати – пізнавати рідний край і таємницю людського буття на землі.

Надрукувати
мітки:
коментарів