Поділитись:

Голови виборчих комісій на Волині складають повноваження

Неділя, 24 вересня 2017, 09:19

В Любешівській районній, Оваднівській та Велимчанській сільських виборчих комісіях з різних причин відбуваються заміни голів ТВК.

Про це стало відомо Громадянській мережі ОПОРА у суботу, 23 вересня.

У Велимченській сільській виборчій комісії відбулись заміни голови та члена виборчої комісії – представників ВО "Батьківщина" у складі ТВК – у зв'язку із внесенням партією подання про заміну членів виборчої комісії. Відповідна постанова № 29 "Про зміни у складі виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення виборів у межах Ратнівського району Волинської області" від 22 вересня 2017 р.

Зокрема, замінили голову Велимченської сільської виборчої комісії Юлію Редькович. Повноваження голови ТВК відтепер буде виконувати інший представник ВО "Батьківщина" Марія Шудрук. Крім того, за поданням про заміну члена ТВК від цієї ж політичної сили було замінено члена виборчої комісії Марію Бурко. Членом виборчої комісії призначено Катерину Онанчук.

Відповідна постанова оприлюднена на офіційному сайті Ратнівської районної державної адміністрації. Раніше, 20 вересня, було внесено зміни до складу Любешівської районної виборчої комісії.

Відповідно до постанови Центральної Виборчої Комісії № 207 "Про зміни у складі територіальних виборчих комісій" було припинено повноваження голови Любешівської ТВК Тетяни Колесник ("Блок Петра Порошенка "Солідарність"). Натомість, до складу виборчої комісії включено Наталію Швайко за поданням політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Нагадаємо, що Тетяна Колесник написала особисту заяву з проханням звільнити її з посади голови виборчої комісії та виключити зі складу районної ТВК. Написала особисту заяв про складення повноважень голови виборчої комісії та небажання працювати в комісії надалі голова Оваднівської селищної ТВК Наталія Теряткіна (ВО "Свобода") у зв'язку з сімейними обставинами. Про це повідомили представникам ОПОРИ у відповідній виборчій комісії. Станом на 23 вересня ще не відбулась заміна голови відповідної ТВК.

Нагадаємо, що згідно з частиною 4 статті 29 Закону України "Про місцеві вибори" повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв'язку з: 1) особистою заявою про складення повноважень члена комісії. Така заява подається суб'єкту внесення кандидатури відповідного члена комісії для передачі відповідній виборчій комісії або для внесення подання про заміну члена виборчої комісії; 2) внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Надрукувати
мітки:
коментарів