Поділитись:

На Волині на одну вакансію 12 безробітних з вищою освітою

П'ятниця, 29 вересня 2017, 14:00

Серед випускників навчальних закладів, які після отримання диплому стали на облік у Волинській обласний центр зайнятості, 82% мають вищу освіту. 11% – це безробітні із середньоспеціальною освітою. Решта – це ті люди, які стали на облік одразу після навчання у школі, отримавши лише загальну освіту, повідомив під час прес-конференції 29 вересня керівник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

"Сьогодні ринок дуже потребує робітничих кадрів. І 11% випускників ПТНЗ – це яскраве свідчення. У нас побутує думка, що вища освіта – це престижно, авторитетно, солідно. Проте я скажу, що середньоспеціальна освіта – це перспективи. З учнями шкіл потрібно працювати, пояснювати, що здобути середню спеціальну освіту можна у коротший період і, можливо, трішки легше. Але по завершенню і отриманню диплому є чимало можливостей знайти роботу з достатнім рівнем заробітної плати. Від вищої освіти я нікого не відмовляю, але факти говорять за себе", – зазначив Роман Романюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙБІЛЬШ ЗАТРЕБУВАНИХ ПРОФЕСІЙ ВОЛИНІ

З його слів на одну вакансію є два претендента із середньоспеціальною освітою і аж 12 з вищою освітою.

Тож центр проводить професійне навчання та перепідготовку кадрів. У бюджеті на 2017 рік на навчання передбачено 1,7 млн гривень. Окрім цього завдяки центру зайнятості є можливість отримати допомогу для тих людей, які хочуть розпочати власну справу. Це не великі гроші (близько 17-20 тисяч гривень), однак як стверджує Роман Романюк, вони мотивують людину розвиватися.

Надрукувати
мітки:
коментарів