Поділитись:

Маневицьке лісництво підписало Момерандум з представництвом FSC в Україні

Неділя, 01 жовтня 2017, 10:46
Маневицьке лісництво підписало Момерандум з представництвом FSC в Україні

ДП "Маневицьк ЛГ" сертифікує продукцію побічного користування за стандартами FSC.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Лісова сертифікація в Україні набуває нових напрямків роботи. Під час виставки "Лісдеревмаш" 27 вересня ц.р. між ДП "Маневицьке лісове господарство" та Національним представництвом FSC в Україні було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з питань підготовки ДП "Маневицьке лісове господарство" до сертифікації системи ведення лісового господарства за схемою FSC в частині вимог щодо недеревинної лісової продукції.

ДП "Маневицьке лісове господарство" має тривалу історію використання ресурсів побічного користування та другорядних лісових матеріалів, розглядаючи такий напрям як невід'ємну складову диверсифікації джерел доходу, забезпечення економічної ефективності діяльності підприємства та досягнення інших соціальних та екологічних ефектів.

Такий Меморандум засвідчує взаємну зацікавленість у подальшому розвитку використання недеревних лісових ресурсів, беручи до уваги потенційні економічні, екологічні та соціальні ефекти сертифікації системи ведення лісового господарства в частині вимог стосовно недеревинної лісової продукції, а також її перспективи для підтримки конкурентоспроможності підприємства.

Довідково:

FSC - лісова опікунська рада (англ. Forest Stewardship Council, FSC) - неурядова, некомерційна членська організація, яка була заснована в 1993 році групою екологічних організацій, лісових компаній, трейдерів та лісових профспілок.

Схема сертифікації FSC включає кілька невід'ємних елементів. Перший – це сертифікація системи ведення лісового господарства, другий – сертифікація ланцюга постачання продукції , третій – вихід на ринок сертифікованої продукції. На початку відбувається оцінка відповідності лісового господарства сукупності екологічних, соціальних і економічних вимог.

Надрукувати
мітки:
коментарів