Поділитись:

Боратинську тергромаду хочуть очолити дві людини

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 10:15

У Боратинській об'єднаній територіальній громаді – 118 кандидатів у депутати і 2 кандидати на посаду сільського голови.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Боратинська сільська виборча комісія об'єднаної територіальної громади зареєструвала 118 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та 2 кандидатів на посаду Боратинського сільського голови ОТГ.

На посаду сільського голови Боратинської сільської ради об'єднаної територіальної громади зареєстровано 2 кандидати. Зокрема, відповідно до Постанови Боратинської сільської виборчої комісії ОТГ "Про реєстрацію кандидатів на посаду Боратинського сільського голови об'єднаної територіальної громади" від 5 жовтня 2017 р. на посаду очільника об'єднаної громади будуть претендувати:

  • Шпирка Юлія Вікторівна, жителька с. Рованці, самовисування.
  • Яручик Сергій Олександрович, житель с. Новостав, самовисування.

Брати участь у перших виборах до Боратинської сільської ради ОТГ, які відбудуться 29 жовтня 2017 р., виявили бажання 43 кандидати-самовисуванці та 75 кандидатів, висунутих політичними партіями: "Українське об'єднання патріотів "УКРОП", ВО "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч", Аграрна партія України, "Блок Петра Порошенка "Солідарність", Радикальна партія Олега Ляшка, "Громадський рух "Народний контроль" та ВО "Батьківщина".

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатному виборчому окрузі № 4 – 9 осіб, найменше кандидатів (по 2 особи) – у виборчих округах № 6, № 21 та № 23. В інших округах виявили бажання балотуватись: по 3 кандидати – в ОВО № 2, № 3, № 27, № 11, № 16 та № 26; по 4 кандидати – в ОВО № 1, № 20, № 22, № 24 та № 25; по 5 кандидатів – в ОВО № 5, № 9, № 15, № 18 та № 19; по 6 кандидатів – в ОВО № 8, № 12 та № 17; по 7 кандидатів – в ОВО № 10 та № 14; 8 кандидатів – в ОВО № 13.

Нагадаємо: відповідно до ч. 9 ст. 41 Закону України "Про місцеві вибори" територіальна виборча комісія не пізніше як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніше як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Надрукувати
мітки:
коментарів