Поділитись:

Три волинські компанії потрапили у ТОП-200 найбільших в Україні (рейтинг)

Вівторок, 10 жовтня 2017, 17:30

До переліку найбільших компаній України в 2016 році увійшли три волинські компанії.

Рейтинг 200 найбільших компаній України побудований на неконсолідованій фінансовій звітності юридичних осіб, яку вони подали до Державної фіскальної служби, – повідомляє "БизнесЦензор".

Сукупний дохід двохсот найбільших компаній України в 2016 році становив 2,3 трлн грн, що майже дорівнює номінальному ВВП країни – 2,4 трлн грн в 2016 році. У порівнянні з 2015 роком сукупний дохід 200 найбільших компаній виріс на 14%, або на 281 млрд грн.

Перше та друге місце в рейтингу ТОП-200 компаній України посіли державні компанії – НАК "Нафтогаз України" (161 млрд грн) та ДП "Енергоринок" (131 млрд грн).

Основний дохід першої компанії забезпечили її дочки – найбільша газовидобувна компанія "Укргазвидобування" та оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз".

Дохід ДП "Енергоринок", який є оператором розрахунків на енергетичному ринку, – це обсяг виробленої в Україні електроенергії в грошовому еквіваленті.

Третє місце – у найбільшого гірничо-металургійного комбінату країни "Арселор Міттал Кривий Ріг" (53 млрд грн), який належить міжнародній корпорації ArcelorMittal.

На четвертому місці ТОВ "АТБ-Маркет" – мережа супер-маркетів АТБ, або магазинів "для бідних".

Замикає п'ятірку ТОВ "Кернел-трейд" з доходом 42,6 млрд грн. Група компаній "Кернел" Андрія Веревського займається виробництвом соняшникової олії та експортом зернових.

До десятки найбільших компаній потрапили: дистриб'ютор сигарет ТОВ "Тедіс Україна", ТОВ "ДТЕК Трейдінг" Ріната Ахметова, управляюча атомними станціями держкомпанія ДП "НАЕК "Енергоатом", "Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча" Ахметова та ТОВ "Фоззі-Фуд". Остання входить в групу компаній "Фоззі", яка управляє мережами супер-маркетів "Сільпо", "Фора" та Fozzi.

До переліку найбільших компаній України в 2016 увійшли і кілька волинських компаній. Зокрема:

  • ТОВ "Імпорт Транс Сервіс", яке займається імпортом та реалізацією пального. Виторг компанії становить 21,07 млрд грн. Власники – Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія Єремеєва. Вона займає 25 місце у рейтингу.
  • ТОВ "ВОГ Рітейл", яке теж спеціалізується на імпорті та реалізації пального. Виторг компанії становить 19,33 млрд грн. Власники – Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремеєви. Компанія посіла 27 місце.
  • ТОВ "Нафтотрейд Ресурс". Імпорт та реалізація пального. Виторг компанії становить 17,17 млрд грн. Власники – Сергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремеєви. Компанія посіла 29 місце.

Надрукувати
мітки:
коментарів