Поділитись:

Виборча комісія на Волині не працює через брак грошей

Понеділок, 16 жовтня 2017, 08:15
Виборча комісія на Волині не працює через брак грошей

Володимир-Волинська районна виборча комісія 13 жовтня під час свого засідання сформувала дільничні виборчі комісії у Зарічанській та Оваднівській об'єднаних територіальних громадах, втім, станом на 15 жовтня 2017 року так і не оприлюднила інформації про склад новосформованих ДВК. Про це повідомляють у Громадянській мережі ОПОРА.

Спостерігачі ОПОРИ не знайшли постанов "Про формування складу та утворення дільничних виборчих комісій у Зарічанській та Оваднівській ОТГ" ні на сайті Володимир-Волинської районної газети "Слово правди", ні в останньому друкованому номері, ні на сайтах Володимир-Волинської районної ради та районної державної адміністрації. Доступ до дошки оголошень у приміщенні ТВК закритий і для спостерігачів, і для журналістів, і для виборців, оскільки жодного з членів районної комісії уже другий день поспіль немає на робочому місці, а приміщення ТВК зачинене.

Представникам ОПОРИ вдалось поспілкуватися з головою Володимир-Волинської районної виборчої комісії Людмилою Мишко (ВО "Батьківщина"). У телефонній розмові жінка пояснила, що комісія не працює через відсутність коштів на організацію її роботи, а прийнятої постанови не оприлюднили через проблеми з технічним обладнанням.

У частині 8 статті 23 Закону України "Про місцеві вибори" зазначено, що рішення про утворення дільничної виборчої комісії оприлюднюється територіальною виборчою комісією, що утворила дільничну виборчу комісію, з відомостями про її склад у місцевих засобах масової інформації або в інший спосіб, визначений цією територіальною виборчою комісією, не пізніше наступного дня з дня утворення дільничної виборчої комісії.

Нагадаємо, що 29 жовтня у 19 ОТГ на Волині відбудуться вибори.

Надрукувати
мітки:
коментарів