Поділитись:

Оцінили бізнес-клімат на Волині (інфографіка)

Вівторок, 17 жовтня 2017, 14:50

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій назвав області України з найкращим бізнес-кліматом.

Серед лідерів – Вінницька, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Закарпатська області.

Рейтинг регіонального індексу ділового клімату для всіх областей України склали на основі опитування підприємців щодо 4 критеріїв: якість ділового середовища, поточна бізнес активність, довготривала бізнес активність та оцінка основних 3 регуляторних процедур (реєстрації, податкового адміністрування, перевірок).

Перше місце серед регіонів посіла Вінницька область. Це єдина область України, де підприємці позитивно оцінили поточний стан ділового середовища. Також на Вінниччині зафіксовано найвищі довгострокові очікування серед всіх регіонів України. До топ-5 також увійшли 4 області Західної України: Львівська та Рівненська з високими довгостроковими очікуваннями, Тернопільська з високим рейтингом регуляторних процедур та Закарпатська з дуже помірним бізнес оптимізмом та суттєвим покращенням якості регуляторних процедур. Не відстає й Волині, вона у рейтингу зайняла сьому сходинку.

Найгірші результати зафіксовано для Харківської області з найнижчою оцінкою ділового середовища, Луганської області, де індекс регуляторних процедур виявився вищим, ніж на Харківщині, та Донецької області з низькою поточною діловою активністю. Підприємці міста Києва прискіпливі до ділового середовища та мають помірні очікування. Єдиною областю, де песимістів більше, ніж оптимістів є Чернівецька. Вона посіла 21 місце з 25 областей.

Надрукувати
мітки:
коментарів