Поділитись:

Кого з волинських нардепів найчастіше згадують у Верховній Раді

Середа, 18 жовтня 2017, 17:17

Прізвища волинських депутатів Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна звучать у парламенті під час пленарних засідань значно частіше, ніж прізвища Сергія Мартиняка та Степана Івахіва.

Такими виявились результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА виступів у парламенті за період з 27 листопада 2015 р. по 14 жовтня 2017 р.

Від початку першої сесії парламенту VIII скликання до початку сьомої сесії народні депутати-мажоритарники, які представляють Волинську область у парламенті, близько 150 разів виступали в сесійній залі. Лідерами за кількістю виступів з-поміж волинських нардепів-мажоритарників є представник 19-го виборчого округу Ігор Гузь та представник 22-го виборчого округу в Раді Ігор Лапін. Натомість, пасуть задніх за цим показником народні депутати, які представляють 20-й та 21-й виборчі округи, Сергій Мартиняк та Степан Івахів. Разом з тим, народна депутатка Ірина Констанкевич, представниця 23-го округу, за інформацією офіційного сайту Верховної Ради України, 8 разів виступала під час сесій. Нагадаємо, що Ірина Констанкевич була обрана народним депутатом у липні 2016 р.

За допомогою "Стенограми", який можна знайти на сайті РАДА ОПОРА, експерти легко визначили прізвище волинського нардепа, яке найчастіше звучало у сесійній залі парламенту. Так, з 27 листопада 2015 р. по 14 жовтня 2017 р. прізвище Мартиняк звучало у залі ВРУ 14 разів, Івахів – 19 разів, Констанкевич – 55 разів, Лапін – 124 рази, Гузь – 139 разів. Для порівняння, одним із найпопулярніших прізвищ, що звучали за два роки у ВРУ, є прізвище Ляшко. Його називали 1950 разів.

Сервіс "Стенограми" визначив, що найчастіше в залі парламенту звучало прізвище народного депутата Ігоря Гузя. Варто наголосити на тому, що сам Ігор Гузь, представляючись, називає своє прізвище кожного разу перед своїми виступами. Окрім нього самого, його прізвище часто називають: голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Прізвище народного депутата України Сергія Мартиняка згадувалось у сесійній залі 14 разів. Найчастіше його називають голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд. Сам народний депутат за два роки не має жодного виступу в парламенті по суті.

Так само жодного разу не виступав у парламенті під час пленарних засідань народний депутат УкраїниСтепан Івахів. Втім, його прізвище звучало у сесійній залі 19 разів за два роки. Зокрема, найчастіше його називають: заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат Павло Пинзеник та перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Народний депутат Ігор Лапін згадувався за два роки під час виступів у Верховній Раді України 124 рази. Частіше за самого Ігоря Лапіна його прізвище називають голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко та Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. З-поміж нардепів прізвище Лапін також звучало із вуст Миколи Величковича, Юрія Берези, Сергія Мельничука, Андрія Тетерука та Павла Пинзеника.

Прізвище Ірини Констанкевич за рік у парламенті звучало 55 разів. Зокрема, у своїх виступах народної депутатки згадували: перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, голова Верховної Ради України Андрій Парубій, заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, народні депутати Павло Пинзеник, Олександр Співаковський та Олег Мусій.

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 березня 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
07 лютого 2024
24 січня 2024
11 січня 2024
22 грудня 2023
21 листопада 2023