Поділитись:

У Ахметова говорять про збільшення закупівлі вугілля на львівсько-волинських шахтах

Четвер, 19 жовтня 2017, 15:45
У Ахметова говорять про збільшення закупівлі вугілля на львівсько-волинських шахтах

Енергокомпанія ДТЕК Енерго за 9 місяців 2017 року закупила у державних шахт Львівсько-Волинського басейну 521 тис. тонн вугілля.

Збільшення закупівель на 6,3% в порівнянні з минулим роком викликане збільшенням виробництва електроенергії на ТЕС, що працюють на газовій групі вугілля, – пише "Сегодня".

У вересні із шахт Західної України для потреби "ДТЕК Західенерго" було відвантажено 75 тис. тонн вугілля. У порівнянні з вереснем 2016 року збільшення закупівлі становило 39%.

"Наші ТЕС, які використовують газове вугілля, працюють в режимі підвищених навантажень. Цього вимагає енергосистема країни. Теплоелектростанціям потрібно більше вугілля марки "Г" якомога раніше, адже вони частково замінють роботу антрацитових станцій, які змушені працювати тільки на дорогому імпортному вугіллі. У зв'язку з цим ДТЕК нарощує інвестиції в збільшення власного видобутку марки "Г" і готовий підтримувати стабільний попит розвиток видобутку на державних шахтах. Це великий драйвер для розвитку українського видобутку вугілля ", – заявив комерційний директор ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Після втрати антрацитових шахт у ОРДЛО вугілля марки "Г" залишилося єдиним видом енергетичного вугілля, що видобувається в країні. В рамках реалізації загальнонаціональної стратегії щодо підвищення енергонезалежності України, ТЕС ДТЕК збільшують виробництво електроенергії з вітчизняного вугілля, що призводить до зростання споживання цього виду палива.

Довідка:

ДТЕК – енергетичний підрозділ System Capital Management найбільшої бізнес-групи України, який є вертикальною інтеграцією підприємств, що створюють виробничий ланцюжок від видобутку та збагачення вугілля до генерації та дистрибуції електроенергії. Підприємства ДТЕК і Корпоративний центр розташовані в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях, Криму, м. Київ та Ростовській області Росії. ДТЕК найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України.

Основним акціонером System Capital Management є український бізнесмен Рінат Ахметов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЕКСПЕРТ РОЗПОВІВ ПРО ОБМАН ІЗ ЗАКУПКАМИ ВУГІЛЛЯ У ЛЬВІВСЬКО-ВОЛИНСЬКИХ ШАХТ

Надрукувати
мітки:
коментарів