Поділитись:

На Волині сільрада не може визначитися, із ким об'єднатися

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 10:21
На Волині сільрада не може визначитися, із ким об'єднатися

У Іваничівському районі лишалося півкроку до завершення об'єднання в громади, адже лише три сільради не увійшли до ОТГ.

Одна з них Луковичівська, до якої входять села Луковичі, Бужковичі, Орищі, ніяк не може визначитися до кого приєднатися: до Зимненської чи Павлівської ОТГ, бо в Іваничівській їм уже відмовили. Процес зайшов у глухий кут: апарат сільради і частина жителів хочуть до Зимного, а решта до Павлівки, – інформує Волинське регіональне відділення Асоціація міст України.

Втім, якщо селяни порозуміються, на них чекає інша проблема, адже коли депутати 2015 року не захотіли, щоб Луковичівська сільська рада увійшла до складу Павлівської ОТГ, як передбачав Перспективний план формування територій громад Волинської області, сільраду звідти виключили.

Щоб допомогти знайти спільну мову з інфопунктом до Луковичів приїхали консультанти Асоціації міст України Василь Гром, Валентин Малиновський, Анатолій Банера і виконавчий директор Волинського регіонального відділення АМУ Богдан Самойленко.

Зокрема експерти запропонували почати процес приєднання заново.

"Щоб ви мали над чим подумати, охарактеризую фінансово ті громади до яких можете приєднатися: Зимненську, Павлівську й Іваничівську. За результатами дев'ять місяців господарювання найбільше грошей буде мати майбутня Іваничівська селищна ОТГ, її річний бюджет може скласти 30 мільйонів, а то й більше, що й не дивно, бо це райцентр. Щодо Павлівки, то її річний бюджет 6 мільйонів 37 тисяч, а Зимного – 6 мільйонів 425 тисяч. Різниця 388 тисяч – це не гроші", – пояснив Василь Гром. – "Утім скільки з цього матимете за умови приєднання, це вже залежить від вміння діючого голови сільради, який після приєднання буде старостою, депутатів та виконавчого комітету домовлятися. Тож раджу подати пропозицію про приєднання обом громадам, а вони, в свою чергу, скажуть, що зможуть вам запропонувати".

У результаті дійшли висновку, що справді процес приєднання потрібно розпочати знову, організувавши його без порушень, відповідно до закону, і розпочати все з громадських слухань.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11:34
13 квітня 2024