Поділитись:

Польща виділить 100 мільйонів злотих на новий пункт пропуску з Україною

Неділя, 22 жовтня 2017, 21:38
Польща виділить 100 мільйонів злотих на новий пункт пропуску з Україною

У проекті бюджету Польщі на будівництво українсько-польського пункту пропуску "Нижанковичи" - "Мальховіце" планується виділити 100 мільйонів злотих.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на спільному брифінгу з маршалеком Сенату Польщі Мареком Кухцінським, – передають Українські національні новини.

Парубій зазначив, що за планом пункт пропуску "Нижанковичи" - "Мальховіце" повинен запрацювати у 2020 році. З його слів, до кінця року планується завершити роботу над проектною документацією щодо переходу.

"У проекті бюджету Польщі на 2018 рік на ці цілі планується виділити 100 мільйонів злотих", – додав очільник парламенту.

На запитання журналістів щодо очікуваної нової дати відкриття пункту пропуску Парубій зауважив, що наразі передчасно називати конкретну дату.

Очікується, що пункт пропуску "Нижанковичи" - "Мальховіце" за добу зможе приймати до 2 тисяч авто. Також запланована побудова пішохідного пункту пропуску. Перехід буде будуватися за кошти польської сторони. Дорогу до нього має побудувати України.

Парубій зазначив, що планується відкриття 4 пунктів пропуску. З них один на Закарпатті, два на Львівщині та один на Волині.

Надрукувати
мітки:
коментарів