Поділитись:

За тиждень близько 4 тисяч волинян захворіли на грип і ГРВІ

Понеділок, 23 жовтня 2017, 17:30
За тиждень близько 4 тисяч волинян захворіли на грип і ГРВІ

На Волині з початку епідемічного сезону, який розпочався 02 жовтня 2017 року, на грип та ГРВІ перехворіли понад 11 тис. осіб, що відповідає рівню минулого року.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останній тиждень на ГРВІ в області захворіли близько 4 тисяч осіб, що на 5 % менше ніж попереднього тижня.

На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 19,1 %. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області.

Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Ківерцівському і Маневицькому районах та місті Луцьку, найнижчий – в Ратнівському районі.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру, віруси грипу з початку епідемічного сезону від хворих не виділялися, проте виділяються збудники інших респіраторних інфекцій (респіраторно-синцитіальний вірус, риновірус).

За інформацією директора ДВТП "Волиньфармпостач", перша партія вакцини для імунопрофілактики грипу ДЖІСІ ФЛЮ (виробник Корея) отримана в кількості близько 300 доз. Вакцина направлена в заклади соціального захисту населення (будинки-інтернати) та лікувально-профілактичні заклади. Наступна партія очікується вже наприкінці жовтня.

Надрукувати
мітки:
коментарів