Поділитись:

Волинські медики очікують на агресивний грип Мічіган

Середа, 25 жовтня 2017, 13:00
Волинські медики очікують на агресивний грип Мічіган

Понад 11 тисяч волинян перехворило на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип, починаючи з 2 жовтня 2017 року, коли почався епідемічний сезон. За останній тиждень в області на ГРВІ захворіло близько 4 тисяч осіб, що на 5% менше, аніж попереднього тижня. Найчастіше на недугу страждають діти.

Зараз фіксується тенденція до зниження кількості хворих, повідомив заступник начальника обласного управління здоров'я Валерій Руцький.

Перевищення епідпорогу не зафіксоване у жодному з районів. Поза тим найвищі показники захворюваності на ГРВІ у Ківерцівському, Маневицькому районах та Луцьку, а ось Ратнівський район очолює антирейтинг захворювань. На загальноукраїнському фоні Волинь має гарні показники.

Зі слів заступника директора із впровадження системи управління якістю ДУ "Волинський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України" Лариси Дудковської, якщо в Україні середній показник 404 хворих на 100 тисяч населення, то на Волині – 369 хворих. Це на 8% менше.

Попри оптимістичні цифри, медики прогнозують у грудні ріст захворюваності, тож просять волинян дотримуватися правил гігієни та пройти вакцинацію, як найкращий метод профілактики грипу. У нинішньому сезоні небезпечним буде три штами грипу. Із них новий для українців грип А/H1N1 "Мічиган". Загроза полягає у тому, що він провокує ранні пневмонії. Медики радять при перших симптомах грипу звертатися до лікаря та пройти лікування, аби не було ускладнень.

Волинські медики очікують на агресивний грип Мічіган

Надрукувати
мітки:
коментарів