Поділитись:

Волинські медики закликають вакцинуватися від грипу

Середа, 25 жовтня 2017, 16:00
Волинські медики закликають вакцинуватися від грипу

На Волинь поступили перші партії вакцини для імунопрофілактики грипу, які направлені для закладів соціального захисту та лікувально-профілактичні установи. Нині триває збір заявок для завезення вакцин у тому числі і від пересічних громадян.

Про це йшла мова під час прес-конференції 25 жовтня в управлінні охорони здоров'я.

"Кращого захисту як вакцинація від грипу немає. Поки що людство не придумало", - зазначив заступник начальника обласного управління здоров'я Валерій Руцький.

Нині є близько двох місяців, коли вакцинація зможе дати бажаний результат. До 1 листопада триває замовлення від окремих громадян приймають через аптеки, зазначив директор ДВТП "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк. Зараз є заявки на 3 тисячі доз, просять забезпечити вакциною уразливі категорії: медики, працівники соціального захисту.

Медики рекомендують перед купівлею звернутися до свого терапевта, який і порадить вид вакцини. Є також близько 10% людей, який не рекомендовано робити щеплення. Наприклад, тим, хто має алергію на яєчний білок. Вартість вакцини до 200 гривень. Навіть якщо людина і захворіє, то перебіг грипу буде легким.

У епідсезоні 2016-2017 років в Україні перехворіло понад 6,5 млн людей, 170 осіб померло.

"Грип не такий страшний, як його ускладнення. При перших проявах потрібно звертатися до лікаря, та не затягувати. Тому що хворобу спочатку набагато легше пролікувати, ніж після ускладнень", - зазначив Валерій Руцький.

Цього року очікується три штами грипу: два типу А і один типу Б – він найнебезпечніший і цього разу носить назву Мічіган. Медики кажуть, що через низький рівень вакцинації, очікується, що цього року буде на 14% більше випадків захворюваності на грип. Однак, залежить ця цифра й від погоди. Якщо вона буде морозна, то це не сприятлива для вірусів погода. Підйом захворюваності очікують на середину грудня.

Волинські медики закликають вакцинуватися від грипу

Надрукувати
мітки:
коментарів