Поділитись:

Волинь - серед лідерів за темпами зростання зарплат

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 16:17
Волинь - серед лідерів за темпами зростання зарплат

Середні номінальні зарплати в Україні зросли на 37,2 % у порівнянні з показником минулого року. Серед лідерів за темпами зростання – Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська і Дніпропетровська області.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Показник середньої номінальної заробітної плати в Україні у вересні становив 7351 грн, що у 2,3 разу більше встановленої з січня поточного року мінімальної зарплати і на 37,2 % більше показника вересня минулого року.

Як свідчать дані Державної служби статистики України, в річному вимірі найбільше зросли зарплати працівників освіти (57,9 %), охорони здоров'я (45 %), військових (69,3 %). Ріст зарплат промисловості становив в середньому 29 %, порівняно з вереснем минулого року, і це також в 2,5-3 рази перевищує показник мінімальної зарплати.

У регіональному розрізі позитивний тренд зростання зарплат демонструють всі регіони України, а найкращі показники – в Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Дніпропетровській, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

Дані держстату підтверджують тренд на відновлення економіки та подолання кризових явищ початку року, спричинених, в тому числі, блокадою Донбасу.

Прикметно також, що зростання зарплат не спричиняє значні інфляційні коливання. Показник росту доходів громадян стабільно перевищує показник інфляції.

Надрукувати
мітки:
коментарів