Поділитись:

Волиньрада та Волинська ОДА "залишилися без даху"

Вівторок, 07 листопада 2017, 16:00

ІА "Конкурент" готує серію матеріалів про орендарів комунального майна Луцька та Волинської області. Оскільки мова йде про спільну власність громади, достовірна інформація про її використання викликає суспільний інтерес.

Тож "Конкурент" звернувся до Луцької міської ради та Волинської обласної ради з проханням надати перелік комунального майна, яке здають в оренду. Просили вказати орендаря, балансоутримувача, адресу майна, площу та орендну плату. Окрім цього просили вказати майно, яке не перебуває в оренді.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Відповідь з Луцької міської ради особливих питань не викликала. Вона надійшла повною та зрозумілою. А от відповідь, яку готували у відділі з питань управління об'єктами спільної власності обласної ради щодо обласного комунального майна, здивувала.

У першу чергу форматом. Саме у такому варіанті, як на документах нижче, поданий реєстр. Схоже, що це скопійований надрукований текст 8 кеглем, який потім сканували. Втім навіть на такій якості зображення можна розгледіти, що у переліку є понад сотня договорів оренди, актуальність яких викликає сумнів. Адже термін дії угоди закінчився у 2016 році, на початку чи до осені 2017 року. Що трапилося з ними далі – чи були договори автоматично пролонговані, або не дійсні уже – залишається лише здогадуватися.

Наприклад, якщо вірити поданій інформації, то Комунальна установа "Управління будинком Волинської обласної ради", яка обслуговує приміщення на Київському майдані, 9, має завершені у 2016 році угоди оренди із Волинською обласною радою та Волинською обласною адміністрацією на понад двох тисяч квадратних метрів для розміщення офісів. Але ці органи влади працюють.

Відповідно до Положення про оренду нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області організаційне забезпечення відносин по оренді здійснює відділ з питань управління об'єктами спільної власності. Саме він формує та підтримує банк даних про майно, яке здається в оренду. У випадку, якщо немає заяв із однієї зі сторін про припинення договору оренди протягом місяця до закінчення його дії, він вважається продовженим на той самий термін. Це оформляється додатковим договором, який є невід'ємною частиною договору оренди.

"Конкурент" намагався з'ясувати деталі щодо таких договорів у відділі з питань управління об'єктами спільної власності, втім нам порадили писати ще один запит. Зрештою, таких договорів, щодо яких є сумніви у чинності – понад сотню. Проблеми би не було, якби реєстр містив актуальні дані. Тож ми ще раз публічно звертаємося до відділу з питань управління об'єктами спільної власності Волинської обласної ради з проханням впорядкувати документи та надати актуальні дані, які мають для громади суспільний інтерес.

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023
21 листопада 2023
20:30
20 листопада 2023
16 листопада 2023
09:44