Поділитись:

Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)

Субота, 11 листопада 2017, 12:17
Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)

Депутати Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич та Олексій Панасюк взяли участь у ювілейному форумі Світового Конгресу Українців, який відбувся у Брюсселі.

В екзклюзивному коментарі для ділового видання Волині "Конкурент", Костянтин Зінкевич підбив підсумки знакової події.

"Мене та Олексія запросили, як представників української волонтерської громадськоі організаціі "Об'єднання Активіст". Цікавою та продуктивною була формальна частина заходу. Доволі корисною – неформальна", – зауважив він.

Зі слів обранця громади, європейські лідери продемонстрували чудове розуміння усіх проблем України.

"Вони знають, що окрім війни з Росією, наша країна страждає від неймовірної корупції на всіх рівнях. Країни Європи свідомо запровадили санкції проти Російської Федерації. Їхній бізнес страждає та обурюється через це. Вони змушені втрачати 20-30% торгового обороту з Росією, в той час, коли наша влада ніяких обмежень стосовно країни-агресора не встановлює.

Уряди успішних держав хочуть, щоб до управління країною прийшли проєвропейські сили. Проте вони зазначають, що це неможливо через діюче виборче закондавство", – каже Зінкевич.

Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)Як депутат Волиньради провів Світовий Конгрес Українців у Брюсселі (фото)

Як розповідає політик, усі спікери форуму погодилися, що для стабілізації економіки та проведення необхідних реформ, для України необхідно застосувати "План Маршалла". Європейці вкотре говорили про високий рівень корупції, який перешкоджає серйозним інвестиціям в нашу країну та підкреслювали необхідність створення Антикорупційного суду.

"Коли за корупцію почнуть давати реальні терміни за гратами, тоді в Україну підуть інвестиції",– депутат передає думки, озвучені під час форуму.

Окрім вищезгаданого, в рамках заходу говорили про ймовірний вступ України до НАТО, інформаційну війну з Росією та українців, які стали заручниками країни-агресора.

"Разом із Олексієм Панасюком, доносили до укранців, які проживають закордоном, інформацію про стан справ в Україні. Розповідали, чому не судять корупціонерів, чого хочуть люди під Верховно Радою, кому вигідна війна та багато іншого.

Познайомилися з новими людьми та прогнозуємо співпрацю з українськими громадами різних країн", – резюмував Костянтин Зінкевич.

Надрукувати
мітки:
коментарів