Поділитись:

У жовтні Волинська митниця спрямувала до бюджету рекордну суму

Вівторок, 14 листопада 2017, 17:07
У жовтні Волинська митниця спрямувала до бюджету рекордну суму

За 10 місяців Волинська митниця ДФС спрямувала до державного бюджету 6,3 млрд грн, що на 57% або 2,3 млрд грн більше відповідного періоду минулого року.

Із загальної суми найбільше коштів – 809,7 млн грн – спрямовано у жовтні 2017 року, що стало рекордом для волинських митних надходжень за місяць. Це на 98 млн грн більше вересня цього року і на 320 млн грн більше минулорічного жовтня, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Найбільше митних платежів – 4,83 млрд грн за 10 місяців цього року – надійшло до державного бюджету від роботи двох із восьми наявних в межах області митних постів. Міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Ягодин" відповідно до минулого року наростив 70% платежів, загалом перерахувавши 2,35 млрд грн. Внутрішній митний пост "Луцьк" додав до минулого року 45% і перерахував до бюджету в цілому 2,48 млрд грн.

Такий ріст зумовлений комплексною системною роботою, результатом якої є інтенсифікація експортно-імпортних операцій. Зовнішньоторгівельний обсяг збільшився на 40%, зросли обсяги імпорту за вагою на 43% та за митною вартістю на 53%. Ця тенденція характерна для усіх митних постів в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, – пояснив начальник Віктор Кривіцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів