Поділитись:

В "Устилузі" затримали рівнянина з двома тоннами польського сиру "для себе" (фото)

Четвер, 16 листопада 2017, 11:26

Волинські митники на посту "Устилуг" вилучили у рівнянина майже 2 тонни польського сиру.

Про це повідомляє Волинська митниця ДФС.

Вночі 16 листопада в зону митного контролю пункту пропуску "Устилуг" на смугу руху "зелений коридор" на в'їзд в Україну прибув автомобіль з європейським номерним знаком, водій якого заявив, що переміщує продукти харчування в межах норми.

Обрання смуги "зелений коридор" вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження.

При проходженні митного контролю у водія, мешканця міста Рівного, був виявлений товар, що суттєво перевищує норму ввезення на одну особу, а саме: тверді сири "Do pizzy", "Favita", "Cheddar", "Gouda", "Mozzarella","Hetman" в упаковках виробника загальною вагою 1932 кг, загальною вартістю 206 180 грн, загалом – 889 упаковок.

Відповідно до закону, громадяни можуть ввозити не більше ніж одну упаковку продукту або не більше 2 кг кожного найменування продукту на одну особу.

Тобто рівнянин у своїх діях порушив одразу дві статті Митного Кодексу України, обравши смугу руху "зелений коридор" для переміщення харчових продуктів понад встановлених норм і буде у судовому порядку притягнутий до відповідальності.

Відповідно до статей 471, 472 Митного Кодексу України такі правопорушення караються штрафом у розмірі 100 відсотків вартості товару з конфіскацією цього товару.

Надрукувати
мітки:
коментарів