Поділитись:

Коли обиратимуть нового голову Шацької ОТГ

Четвер, 16 листопада 2017, 15:40
Коли обиратимуть нового голову Шацької ОТГ

Голова Шацької об′єднаної територіальної громади Сергій Віннічук загинув в результаті автокатастрофи на трасі Ковель-Луцьк.

ІА "Конкурент" вирішило розібратися, яка процедура призначення дострокових виборів та хто керуватиме громадою, поки не обрано нового очільника.

Координаторка кампанії спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерина Шарпата розповідає, що згідно закону України "Про місцеве самоврядування", особа, яка виконує обов'язки голови (секретар ради) в 15 денний термін мусить звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів.

Далі, Верховна Рада, згідно закону України "Про місцеві вибори" не пізніше як в 90-денний строк з дня припинення повноважень, повинна призначити позачергові вибори.

Зважаючи на те, що для проведення виборчої кампанії у разі проведення саме позачергових виборів законодавець передбачає 60 днів, волевиявлення громадян може відбутися аж в травні 2018 року.

Наразі, обов'язки голови виконуватиме секретар ради, представниця "Батьківщини" Людмила Цевух. До слова, трагічно загинувший Сергій Віннічук теж був членом "Батьківщини".

Про підтримку Віннічука неодноразово заявляли й в волинському "Укропі". Раніше чоловік був очільником Шацької районної ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів