Поділитись:

Генпрокуратуру просять перевірити дії Пустовіта

П'ятниця, 17 листопада 2017, 16:31

Національну поліцію та Генеральну прокуратуру просять перевірити законність дій в.о. міського голови Луцька Григорія Пустовіта в частині поновлення на посаді секретаря Юлії Вусенко.

Про це йдеться в зверненні народного депутата від "Самопомочі" Любомира Зубача, озвученому під час засідання Верховної Ради 17 листопада, – пише ВолиньPost.

"Провести перевірку щодо законності дій секретаря Луцької міської ради Пустовіта Г.О. та у разі наявності ознак кримінального правопорушення вжити відповідних заходів, відповідно до вимог КПК України", – йдеться в документі.

Зі слів Любомира Зубича, в березні міська рада з порушенням Законів України та Регламенту міськрадизвільнила Вусенко з посади секретаря. Вона виграла судпро поновлення. У рішенні служителів Феміди було вказано, що Юлію Вусенко на посаді розпорядженням мав поновити Григорій Пустовіт.

Однак міськрада двічі зібралася на сесію та колективним рішенням поновлювала і відразу жзвільнялаїї з посади секретаря.

"Це викликає обурення, бо це знущання над законом, над рішенням суду, яке не виконується. У рішенні суду чорним по білому написано, як має відбутися поновлення на роботі. Натомість виносять на розгляд міської ради – органу колективної безвідповідальності. Такі дії мають бути покарані, тому я подав запит до керівників Генеральної прокуратури і Національної поліції, аби вони взяли під контроль розслідування цієї справи та у разі виявлення порушень притягнули винних до відповідальності", – розповів Любомир Зубач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
01 березня 2024
26 лютого 2024
21 лютого 2024