Поділитись:

Священик з Волині розкритикував вихідний на католицьке Різдво

Субота, 18 листопада 2017, 19:19

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський розкритикував запровадження вихідного дня 25 грудня на католицьке Різдво.

Про це повідомляє "Страна.ua".

Зі слів священика, в цьому рішенні не було б ніякої проблеми, якби не кілька нюансів.

Нагадаємо: народні депутати підтримали законопроект про вихідний 25 грудня – на Різдво за григоріанським календарем.

"По-перше, мотивація цього рішення викликає деякий подив. Ось, наприклад, секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що це рішення "дозволить нам порвати з московськими календарями і російськими імперськими стандартами". Я хотів би запитати у пана Турчинова, за яким ж календарем святкували Різдво в Київській Русі, коли ще не було ні Москви, ні римо-католицизму, ні протестантизму? По-друге, якщо прийняли рішення про вихідний на католицьке Різдво, як в такому разі бути з католицьким Великоднем, який часто не збігається з православним? Напевно, теж треба давати вихідний?" – зазначив Олег Точинський.

"І останнє. Дуже "по-фарисейськи" в цій ситуації прикриватися толерантністю. Адже якщо, як кажуть депутати, враховувати права католиків, тоді потрібно зважати на іудеїв і мусульман, яких в нашій країні теж достатньо. Давайте тоді зробимо вихідним єврейський новий рік? Або, може, скасуємо робочий день в свято Ураза-байрам? Як би там не було, віруючі УПЦ відзначатимуть Різдво 7 січня, навіть якщо в наступному році цей день зроблять робочим", – зауважив речник Волинської єпархії УПЦ.

Зрештою, на думку священика, законодавцям необхідно визначитися, яка традиція переважає в Україні в цілому, або взагалі відмовитися від святкування будь-яких релігійних свят, визнаючи себе повністю світською державою.

Надрукувати
мітки:
коментарів